Trenér Kopecký: V Ústí nesmíme hrát moc oslabení

I když to nahlas oficiálně říkat nechtějí, Rytíře ve čtvrtfinále play off potká zřejmě nejpřijatelnější soupeř. Ústí nad Labem není silnější než v loňské sezoně, kdy Kladno vyřadilo a dobré je to také pro cestování. Asistent trenéra Jiří Kopecký (60) v rozhovoru ovšem už varuje před ústeckými přesilovkami. 

Čeká vás zřejmě příjemné cestování...
To je snad jediná výhoda u tohoto soupeře. Jinak nemůžeme dopředu říkat, jak to bude snadné nebo příjemné. Nesmíme ani srovnávat loňské souboje s Ústím. Tohle jsou na obou stranách úplně rozdílná mužstva v rozdílných sezonách. Věřím samozřejmě, že se z postupu budeme radovat my. 

Co je jejich současnou nejsilnější zbraní?
Jednoznačně přesilové hry vedené Roubíkem. Pokud bychom byli vylučovaní v takovém množství, jak někdy dokážeme být, můžeme na to s Ústím doplatit. Mají i další dobré hráče, mají kladenské hráče, kteří nám to jistě chtějí znepříjemnit, na trenérském postu je kamarád Míra Mach, který nám ale nic nedaruje. 

Ale cítíte, že letos by to šlo...
To jsme cítili každou sezonu a jak to nakonec dopadlo... Před dvěma sezonami jsme měli Jihlavu na lopatě, loni jsme si mysleli, že Ústí vyřadíme. Nic z toho se nepovedlo. Když budeme hrát disciplinovaně, na postup rozhodně hráčskou kvalitu máme.

Od druhé třetiny zápasu s Motorem předváděli Rytíři hokej hodný play off. Byli jste s takovým projevem spokojení?
Po několika špatných zápasech doma jsme takovou výhru potřebovali. Potřebovali jsme si výkonem udobřit diváky, ale hráli jsme dobře až po bouři v kabině, která musela za výkon v první třetině přijít. Myslím, že jsme diváky na play off naladili a pozvali je na dobrý hokej. 

Zápas vyšel parádně lajně Tenkrát, Pekr, Ton...
Lajna vznikla z nouze a opravdu jim zápas vyšel parádně. Zvláště Ton dokázal, že pořád umí střílet pěkné góly. Pekr k nim šel místo maroda Machače. Utkání načal gólem Kubík, kterému se vrátila forma z první poloviny sezony, což nás hodně těší. Byl to podle mne od druhé třetiny jeho nejlepší zápas. V sestavě je z čeho vybírat, uvidíme, jak ji poskládáme na Ústí. 

Čemu se v přípravě na play off chystáte věnovat nejvíc?
Systému hry, aby to fungovalo v obranné třetině, a abychom nedostávali moc hloupých gólů.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí