Sólíčko Honzy Kruliše. Druhá třetina rozhodla

Včerejší utkání s Českými Budějovicemi výsledkově dopadlo velice dobře jako generálka na play off, ale to důležité se začne odehrávat za deset dní s Ústím nad Labem. A včera nebylo vše jen růžové.

První třetina rozhodně nenasvědčovala tomu, že by na konci zápasu mělo být Kladno spokojenějším mančaftem. Budějovice měly lepší pohyb, kvalitně kombinovaly a především více střel na naši branku nás dostávalo pod tlak, z čehož pramenilo i několik faulů a využitá přesilovka hostů. Bylo štěstí, že skóre bylo jen 0:1.

Bez kvalitního pohybu se současný hokej hrát nedá, to evidentně došlo i nám. Začalo se bruslit a obraz hry se najednou radikálně změnil. Pohyb přinesl tlak a následně i krásné branky. Diváka určitě potěšil první i druhý gól Adama Kubíka, kdy v prvním případě při nájezdu dvou na brankáře nehledal žádnou úžasnou kombinaci, vzal to správně na sebe a vymetl víko. Druhá branka byla zase ukázkou správně načasované žabky od Strnada a tak, jak to má být, zakončení z první nahoru. Více podobných krásných akcí a diváci budou rádi na takový hokej chodit.

Za pár dní se ukáže, zda sezona bude úspěšná, či ne. Pokud budeme hrát podobně jako ve druhé třetině, je tu šance. Jiná cesta k úspěchu ale není. 

H.K.


Počasí Kladno

Předpověď počasí