Miroslav Zadák: Ústí bude kousat

„Chci od každého hráče osobně slyšet, že bude za Ústí makat,“ řekl Vašemu Kladnu Miroslav Zadák, kladenský rodák, hokejbalový nadšenec, sponzor, ale především jeden z vlastníků hokejového klubu Slovan Ústí nad Labem. 

Jaký je váš podíl v ústeckém klubu?
Koupil jsem významný podíl klubu a zároveň má společnost je třetím největším sponzorem ústeckého hokeje. Ročně na něj přispívám třemi miliony korun. 

Po novém roce se v souvislosti se Slovanem hovořilo o možném konci dospělého hokeje. Ta hrozba už je zažehnána?
Nic takového klubu nehrozilo. To byla jen špatně formulovaná zpráva. Město hokej podporovat nepřestalo a nepřestane. Z komára se jen dělal velbloud. S městem máme podepsané dlouhodobé smlouvy, které fungují. 

Těší vás současná výkonnost áčka a jak do jeho ambicí zasahujete?
Jako bývalý sportovec mám v sobě vyšší ambice, než na co jsme zatím v této sezoně dosáhli. Bohužel, do play off jdeme oslabení. Měli jsme na hostování několik hráčů z Pardubic, které si je vzaly zpátky. Z toho jsem  trochu nešťastný. Do Kladna jsme pustili Kloze s Tůmou, ale vědomě jsme si nevymínili, že proti nám nesmějí hrát, v tom jsme, myslím, v českém hokeji průkopníci. Do ambicí mužstva zasahuji ze své pozice například tak, že od každého hráče chci jmenovitě slyšet jeho cíl v play off a celý tým vykázním tak, jak to dovedu. 

Na kolik zápasů sérii s Kladnem vidíte?
Play off je jiná soutěž. Kladno zase musí, my zase jenom můžeme (směje se). Chceme kousat a věřím, že pro diváky to bude atraktivní série. Říkám vážně, že věříme v postup. Je to můj sen.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí