Naskočilo Kladno proti Jihlavě na vítěznou vlnu?

Vroucí přání fanoušků hokejových Rytířů se v pondělí naplnilo. Kladno si z Jihlavy přivezlo výhru a snížilo nepříznivý stav semifinálové série na 2:3. K obratu a postupu musejí ale vyhrát ještě dvakrát. Dnes mají na domácím stadionu další "setbol" (18.00 h.). Zeptali jsme se bývalých hráčů Kladna, jestli si myslí, že Rytíři naskočili na vítěznou vlnu.

Vladimír Kameš, mistr světa 1985: Věřím, že naskočili. Sebevědomí Dukly trochu nahlodali. Tyhle zápasy v play off moc dobře znám. Zeptejte se mě, jak se před pátečním sedmým duelem Jihlavští asi cítí... 

Zdeněk Eichenmann, extraligový hráč 90. let: Chci té vlně věřit. Pro mě je to pořád 50 na 50. V play off nerozlišuji, jestli hrajeme doma, nebo venku. Doufám, že dokážeme Jihlavu porážet.

Libor Procházka, olympijský vítěz 1998: Jestli je to vlna, nedokážu říct, ale k té potřebujete i štěstí. Připomíná mi to totiž sérii play off, kterou jsem zažil za Spartu. Byli jsme v sérii horší a stejně jsme postoupili, pak jsme v semifinále zase byli lepší než Slavia a s ní jsme vypadli...

Josef Vimmer, exligový kanonýr 60. let: Určitě je to na vítěznou vlnu posadilo. Teď jsou na tom psychicky lépe než Jihlava, která v pondělí počítala s ukončením série.

Milan Nový, hokejová legenda: V Jihlavě vyhráli naprosto zaslouženě. Teď musejí pokorně vyhrát další dva zápasy. V Jihlavě to v pátek bude 50 na 50.

Milan Kolísek, ligový brankář 70. let: Naskočili a už jsem zvědavý, jak jim to v baráži půjde proti Pardubicím...

Radek Gardoň, extraligový hráč 80., 90. a prvních let nového století: Je to složité. Vítězná vlna, to vyžaduje velký tým, ale když vyhrajou i dnes, tak jim v Jihlavě věřím. 

Lubomír "Čužák" Rys, ligový hráč 60. a 70. let: Každopádně výhra v Jihlavě by jim měla dodat sílu a odvahu k dalším výhrám.

Zdeněk Nedvěd, v 90. letech hráč NHL: Vlnou bych to teď nenazýval. S tím počkejme po posledním zápase.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí