Tomáš Knotek: Přeji Rytířům sedmý zápas s Jihlavou!

Rytíři bojují o postup do baráže, Hradec Králové zase o extraligový titul. Hokejista Tomáš Knotek, bývalý kladenský odchovanec je momentálně hráčem hradeckého týmu, ale Kladnu stále fandí a zajímá se o jeho výsledky. V rozhovoru pro Vaše Kladno mluvil nejen o sérii s Jihlavou.

Postoupili jste s Hradcem Králové přes Litvínov do semifinále. Jak se na něj těšíte?
U mě je to vůbec poprvé, co jsem se v extralize dostal někam tak daleko. Jako tým si to moc užíváme, uvidíme, na koho v semifinále narazíme. Teď bude pár dní na oddych a oslavu, ale pak se musíme přeladit a soustředit se zase jen na hokej.

V Hradci Králové lidé hokejem velmi žijí. Jak to vnímáte?
Lidé jsou tady úžasní. Od doby, co se tým přestěhoval do Hradce, přijde mi, že se každým rokem více zajímají o hokej. To i v časech, kdy se nám příliš nedaří a přesto nás stále ženou dopředu. 

V extralize často hrajete proti bývalým spoluhráčům z Kladna. Kdo z nich je váš největší kamarád?
Tím je určitě Honza Piskáček ze Sparty, pak také Honza Eberle z Olomouce, se kterým jsme hráli za žáky, dorost i dál. Když Sparta v play off vypadla, přiznám se, že jsem trochu do Honzy rýpnul. Ptal jsem se, jestli už je na pivě. Ale jak Honza Piskáček, tak i Honza Eberle mi napsali, ať Litvínov porazíme, že mi drží palce, abychom se dostali do semifinále.

Sledujete kladenský tým?
Nesleduji přímo zápasy, ale samozřejmě vím, jak Kladno hraje. Moc jim přeji, aby vybojovali baráž. Nepochybuji o tom, že Jihlavu ještě potrápí. Tým trénuje Pavel Patera, což je také můj kamarád, se kterým jsem ještě za Kladno hrál. Tomu bych to přál vůbec nejvíc.

Rytíři byli velmi blízko vyřazení, ale v Jihlavě snížili stav série na 2:3. Máte tip, jak to bude dál?
Hlavně doufám, že vyhrají. Můj táta chodí na jejich zápasy a říkal, že byli oba (domácí) zápasy lepší, ale nechali si to zbytečně utéct. Snad to tedy dotáhnou do sedmého zápasu. Ten bývá ošemetný, tak uvidíme, jak to ještě dopadne.

A co vy a Kladno někdy v budoucnu?
Teď samozřejmě preferuji extraligu, kterou bych rád hrál. Nikdo neříká, že se Kladno nedostane zpátky do extraligy. Jsem Kladeňák, takže si návrat dokáži představit, momentálně však hraji za Hradec a na to se soustředím.

Lukáš Jůdl

Foto: www.mountfieldhk.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí