Trenér Patera: V pátek opět budou rozhodovat maličkosti

Hokejové Rytíře dostal před samotnou bránu baráže, což se za poslední dvě sezony žádnému kouči v Kladně nepodařilo. Zítra už může překonat další metu a prodloužit Kladnu sezonu o extraligovou kvalifikaci. Šestý zápas a třetí výhra nad Jihlavou měly parametry kvalitního hororu. Kdo by však čekal, že trenér Pavel Patera "zestárnul" o několik let, mýlil by se. Kladenský lodivod si naopak takové bitvy naplno užívá.

Co se v takových zápasech děje ve vašem nitru?
Už jako hráč jsem takové zápasy měl moc rád. Teď si je užívám naplno jako trenér. Paradoxně jsem byl víc nervózní, když jsme doma prohrávali třeba s Havířovem (směje se)... Užívám si boje dvou vyrovnaných týmů, krásné atmosféry na kladenském, ale i jihlavském stadionu. Proto se hokej hraje, proto na té střídačce stále jsem. 

Tep vám na střídačce nelítá nahoru dolů?
Já nevím, neptal jsem se ho (usmívá se). 

Je pravda, že když se při zápase podíváme na střídačku, jste mnohem klidnější i směrem k rozhodčím, než tomu je v základní části...
V téhle době je potřeba kluky zklidňovat a ne na střídačce šaškovat. V těchto zápasech hráči předvádějí, co po nich jako trenéři chceme, takže není potřeba na střídačce vyvádět. 

Lze v sedmém, rozhodujícím zápase, počítat s nervózní Jihlavou, která musí vyhrát před domácím publikem?
Právě, že nedá. Kluky jsme v kabině hned usadili, že nejsme nahoře, že si nesmíme myslet, že jsme v nějaké výhodě. V pátek opět budou rozhodovat maličkosti. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí