Sólíčko Honzy Kruliše. Sedmý zápas rozhodne

Asi nejhezčí utkání série včera Kladno zvládlo 3:2, ale bylo to náročné. Pochvalu zaslouží za svůj výkon brankář Cikánek. Nebýt jeho jistých zákroků, zápas by se možná vyvíjel jinak, a to především po vyrovnávací brance na 1:1, kdy nás Jihlava dostala pod tlak. Kladno prohrávalo osobní souboje ve vlastní třetině a další branka byla na spadnutí.

Co bylo včera v některých fázích utkání zoufalé, byl výkon rozhodčích. Dva sporné momenty, které mohly rozhodnout o osudu utkání, podle mne rozhodčí vyhodnotili minimálně diskutabilně. V prvním případě u branky Grattona, protože kladenský hráč byl natlačen obráncem do branky a aktivně se nesnažil zabránit v zákroku brankáři. Jsem si jist, že v NHL by byla branka uznaná, a to nejen díky větší kvalitě rozhodčích, ale především možnosti využít videa, což citelně schází v těchto utkáních nižší soutěže, kde jde o mnoho. Druhá situace před vyrovnávací brankou byla naopak naprosto jasná. Franta Ptáček byl jasně poslán na mantinel ukázkovým krosčekovým pohybem rukou soupeře a mělo následovat vyloučení Bohužel, rozhodčí asi koukali jinam nebo chyběli na semináři, kde se probíral krosček a jeho posuzování, prostě jasná chyba.

Naštěstí vše dopadlo dobře a rozhodne se v sedmém utkání. Je otázkou, zda po dvou nevyužitých šancích na ukončení série dokáže Jihlava zužitkovat výhodu domácího prostředí, nebo ji bude svazovat tíha okamžiku. Každopádně je to 50:50 a všichni kladenští fanoušci věří, že půjdou ještě v této sezoně na hokej,

Tak všem ukažte, jak Kladno hází.....

H.K.

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí