Legenda Nový: Cikánek je rozdílový gólman

Když jelo Kladno do Jihlavy, Milan "Balík" Nový prorokoval výhru. Z Horáckého stadionu se vracel nadšený z výkonu týmu i gólmana Lukáše Cikánka. Ve středu v Kladně svoji chválu jen zopakoval. Názor legendárního hokejového útočníka nás zajímá i teď, kdy se Rytíři v Jihlavě v posledním vzájemném duelu poperou o postup do baráže. 

Budete opět osobně v Jihlavě na zápase?
Tenhle zápas nemůžu vynechat. Budu fandit ve stejném oblečení, jako posledně, když jsme tam vyhráli dva jedna. 

V Jihlavě jste získal svůj první mistrovský titul, znáte to tam, setkáte se se svými známými. Jak se na vás tvářili, když Kladno vyhrálo a vy jste se chystal odjet domů?
Chodím tam mezi bývalé spoluhráče a ti se chovají slušně, i když se prohraje (směje se). Jsou v klidu, protože vědí, že Kladno v hokeji taky něco dokázalo. Kladeňáci na vojně Dukle pomohli k několika titulům. Necítím se tam ohrožen na zdraví. Srandičky byly, ale neměl jsem z nich pocit, že mě napadnou. Než začal ten poslední zápas, tak říkali, že nám dají čtyři jedna, v lepším případě pro nás čtyři dva...

Poslední dvě výhry Kladna jste viděl na vlastní oči. Jaký na vás dělali Rytíři dojem?
Největší dojem na mě udělal brankář Cikánek. To je rozdílový hráč. Gólman s takovou fazónou dělá v play off vítězství. Vyřešil chyby svých spoluhráčů, ke kterým v tak vypjatých zápasech logicky dochází a Kladno k tomu mělo i tu potřebnou špetku štěstí. Na tomhle dnes budou kluci jistě zase stavět. Jihlava, zvláště pak její mladíci, může mít problém s psychikou. Dvakrát za sebou prohráli, s čímž jistě nepočítali. Ale sedmý zápas je pro oba týmy stejný. Nesmíme se moc nechávat vylučovat. S tímhle může mít problémy právě domácí tým. Když nepovedou, budou čím dál nervóznější a můžou víc sedět na trestné lavici, než hrát v pěti. V tom taky vidím naši výhodu. Skončí to remízou nebo o jeden gól na jedné či druhé straně. Tohle je prostě padesát na padesát.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí