David Tůma: Nálada je skvělá, ale musíme být nohama na zemi!

Útočník kladenských Rytířů David Tůma si užívá play off. Úsměv na tváři mu dělá vyrovnání série, ale ví, že bude v rozhodujícím sedmém zápase proti Jihlavě nejdůležitější pokora. V rozhovoru pro Vaše Kladno popsal aktuální pocity po poslední výhře a také zmínil důležité faktory pro nadcházející souboj.

Co se vám honilo hlavou poté, co jste vyrovnali sérii s Jihlavou na 3:3?
Pocity byly skvělé. Dokázali jsme to, co jsme chtěli, povedlo se nám vyrovnat sérii. Vrátili jsme to do Jihlavy, kde si to s Duklou rozdáme. Bude to sedmý zápas, ve kterém se může stát cokoliv.

Konec šestého utkání byl hodně napínavý. Kdy jste začal věřit, že to dotáhnete do vítězného konce?
Věřili jsme tomu už od začátku zápasu. Pokaždé jsme vedli, což bylo důležité. Sice dvakrát vyrovnali, ale pak to tam Strny napálil, dal rozhodující gól a my to zvládli ubránit. 

Během utkání posoudili rozhodčí minimálně dva sporné momenty ve váš neprospěch. Neovlivnilo to nějak vaší hru?
Žádný dopad to na nás nemělo a věřím, že nás to naopak pozitivně nakoplo. Někdy jsou sporné situace, jindy nejsou. Rozhodčí má však vždycky hlavní slovo a my to musíme respektovat.

Jak je těžká regenerace v této sérii? Máte mezi zápasy poměrně málo času...
Musíme zregenerovat vždy co nejdříve po utkání. Druhý den máme pak kratší trénink na vybruslení, nějaké cvičení, nějaká střelba. Během play off nejsou tréninky o nějaké velké dřině, ale hlavně o přípravě na další zápas.

Jaká je nálada v kladenské kabině?
Teď je opravdu skvělá, vyrovnali jsme sérii ze stavu 1:3. Myslím, že jsme tím ukázali to naše srdíčko, ale musíme být stále nohama na zemi. 

Co bude podle vás klíčovým faktorem v sedmém utkání?
To, co v každém takovém zápase. Tím myslím přesilové hry a drobné chyby. 

Lukáš Jůdl

tumapatri

Tůma patří v semifinále play off mezi nejlepší kladenské střelce


Počasí Kladno

Předpověď počasí