Rytíř Patyk: Čekám, jestli Kladno o mě projeví zájem

Vítězství v individuálních statistikách juniorské extraligy mu v uplynulém ročníku uteklo o pouhé čtyři body. Obrovský bojovník, kapitán a tahoun týmu Rytířů Petr Patyk (19) v současné době neví, co bude dál. V hokejové kariéře nestojí na rozcestí, ale podle svých slov na mnohocestí. Ovšem prvořadé je pro něj stále Kladno.

Sešli jsme se na tréninku hokejbalového dorostu Alpiqu. Dal jste se na jiný sport?
Kdepak, hokejbal je pro mě sportovní láska číslo dvě, po hokeji (usmívá se). 

Sezonu jste s juniorkou Rytířů ukončili v březnu, kdy vás z play off vyřadily České Budějovice. Jak se za ní s odstupem ohlížíte?
Jako za úspěchem, kromě play off, které nedopadlo podle našich představ. Ale v základní části extraligy jsme se do něj dostali ze čtvrtého místa, o čemž se nám před sezonou možná ani nesnilo. 

Co vám v play off scházelo, abyste přes Budějovice přešli do semifinále?
Bylo to jen v našich hlavách, hokejově jsme na ně měli. Druhý zápas proti nám zachytal skvěle jejich gólman a my si z něj v našich hlavách udělali nepřekonatelné monstrum. Stačil na nás jeden hráč a nalomená sebedůvěra. 

Na věkovou výjimku můžete hrát za juniorku dál. Jaké pokračování kariéry si představujete vy sám?
Především chci nyní dodělat maturitu z logistiky a finančních služeb, to je přednější. Hokejově co bude dál, nevím. Kladenský klub se nevyjádřil, takže stále čekám, co mi nabídne. Rád bych nastoupil v Kladně do letní přípravy. Představoval bych si hrát za áčko třeba ve čtvrté lajně. Přitom bych pomáchal juniorce. Ovšem hokejové nabídky mám z jiných klubů, a to i ze zahraničí.

Něco konkrétního?
Nemá cenu jmenovat kluby, když pořád preferuji Kladno. Ale mám i vážnou nabídku z naší první ligy a není jen do čtvrté lajny. 

Překvapil vás zájem dalších klubů?
Na jednu stranu ano, na druhou ne, protože si myslím, že si to za uplynulou sezonu zasloužím. 

Dokdy chcete na Kladno čekat?
Dokud nezačne letní příprava, zhruba do konce dubna. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí