Rytíř Růžička: Zklamání mě ještě nepustilo

S pěti kanadskými body byl v play off spolu s Jiřím Drtinou nejužitečnějším obráncem Rytířů. Přesto ani jeho pět nahrávek na gól hokejovému Kladnu do baráže cestu nenašlo. David Růžička (29) se v těchto dnech chystá zahájit letní přípravu na novou sezonu.

Sledujete vývoj baráže?
Po očku se na to dívám, ale nikterak intenzivně boje v baráži nesleduji. 

O čem s odstupem času bylo semifinále Kladna s Jihlavou?
O našich prohrách v prvních dvou zápasech v Jihlavě a jednom domácím, který jsme měli téměř vyhraný. Nepodali jsme v nich tak zodpovědný výkon, jaký jsme měli. Zkušené mužstvo na to, dostat se do baráže, jsme rozhodně měli. Vyřazení jsem pořád ještě nevstřebal.

I když jen po očku, tak přeci víte, že Jihlava si vede v baráži výborně. Hraje ji jinak než semifinále?
Hraje v ní stejně urputný hokej, jako hrála proti nám. Těžko říct, jak by se dařilo v baráži s naším stylem hry, ale jistě bychom měli na baráž ušitou nějakou taktiku, která by na soupeře platila. Je mi líto, že se o extraligu nepereme my. Ovšem, jestli bychom na ni měli, to by ukázaly právě barážové boje.

Byl by jiný soupeř v semifinále lepší než Jihlava?
Těžko říct. Nikde není psáno, že bychom lépe hráli například s Českými Budějovicemi, jako to, že jsme mohli vypadnout s někým papírově slabším, než byla Dukla.

Co v těchto dnech děláte?
Chystám se individuálně zahájit letní přípravu. Poprosím o tréninkový plán kladenského kouče Honzu Krégla. A také pomáhám rodičům přestěhovat ve Stehelčevsi obchod. Hokej jsem v hlavě vypnul. 

Takže neřešíte ani, kde budete hrát v nové sezoně?
Zatím to neřeším. Čekám na vyjádření majitele klubu, pak budu nejlépe vědět, co dál. Za Kladno budu hrát vždycky rád, přeci jen jsem Kladeňák a na klubu mi záleží. I když mě občas trochu trápí některé komentáře na diskuzích, které člověka psychicky sráží. Proto mám občas nutkání jít hrát sezonu někam jinam. Ale protože každý rok věřím v postup, který bych chtěl s Kladnem velice moc zažít, vždy rozhodne srdce a já rád zůstávám.

Jan Murárik 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí