„Krulda hubne do plavek“ a volbu Hořavy chválí

Hokejový komentátor a jeden z nejlepších obránců Kladna devadesátých let Jan „Krulda“ Kruliš (47) se mění. Z pořízka opět do štíhlého sportovce. Ovšem vůči hokeji zůstává stále svůj.

Co vás přimělo měnit postavu?
Nemohl jsem se na sebe v zrcadle dívat a na váhu už jsem vůbec nechodil (směje se). Dalším impulsem bylo otevření fitka vedle společnosti, pro kterou pracuji. Tohle byly dva zásadní důvody, proč jsem se zase začal pravidelně hýbat. Samozřejmě stravu jsem zredukovat musel. Například nejím bílé pečivo, ale zase nějakou krutou dietu nedržím. Do fitka chodím každý den, k tomu si občas zachytám ve fotbalové bráně a chodím, když je led, hrát hokej. V současné době mám ze sto dvaceti kilogramů nějakých sto dva. S váhou chci jít pod sto kilogramů…

Téměř převratná událost se nyní stala i v kladenském hokeji. Trenérem byl jmenován spolu ve dvojici s Pavlem Paterou legendární bek Miloslav Hořava. Jak jste na zprávu reagoval?
Miloš Hořava je ta nejlepší volba! V Hořavovi je záruka současného pojetí hokeje. V uplynulé sezoně jsem viděl všechny domácí zápasy. A nejen já jsem nabyl dojmu, že jsme vyznávali zastaralý styl hokeje. Nejvíc to bylo vidět v semifinále s Jihlavou. Chybělo mi moderní prolínání hry obránců a útočníků, více přímočarosti, dostupování hráčů, hodně se couvalo směrem dozadu. Jako asistenta bych vedle Hořavy viděl ještě třeba Jirku Vebera. Ten v hokeji už toho prošel dost a má zejména mladým hráčům co říct. 

V Miloslavu Hořavovi by měla být rovněž záruka, že se vybuduje tým s perspektivou dvou tří sezon…
S tím počítám. Od sestupu se v Kladně takhle nepracovalo. Složení týmu pro sezonu, to byla zatím jen hra na náhodu. Takhle to dál nemůže fungovat, pokud máme mít skutečně šanci na postup do extraligy. Pokud se na mladých postaví dlouhodobý cíl, tak se nikdo na ně nemůže zlobit, že hned příští sezonu nepostoupí do baráže, ale výhledově by to z toho týmu mělo být cítit. Miloslav Hořava má svou pevnou představu, jak by měl hokej fungovat. Ovšem obávám se, aby mu to někdo neznechutil a kladenský hokej o něj nepřišel. Držím mu palce.

Jan Murárik

krulisjan

Jan Krulda Kruliš letos v únoru 

krulis18

Osmnáct kilo dole je na Kruldovi hodně znát...

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí