Zdeněk Eichenmann: Jsem spokojený. Hořava s Paterou, to je dobrá volba

Bývalého výborného hokejistu jsme zastihli v Kladně v době, kdy Rytíři oznámili jméno nového trenéra prvního mužstva. Zdeněk Eichenmann (50) se při vyslovení jména Miloslav Hořava spokojeně usmíval.

Co na tuhle zprávu říkáte?
Co na to říct, je to výborná volba. Miloš je zkušený trenér, kterého Pavel Patera určitě výborně doplní. Jako fanoušek Kladna jsem spokojený.

Jak by sezona v jejich podání podle vás mohla vypadat?
V téhle chvíli se k tomu nemohu vyjádřit, je to příliš brzy a příliš daleko do začátku soutěže. Vůbec nevíme, s kým budou trenéři hrát. Ale názor, že by mělo vznikat perspektivní mužstvo, ten jsem nezměnil. 

První liga se směrem dolů uzavřela, stavěl byste tým převážně na mladých hokejistech?
Stavěl bych to na nich, a protože Kladnu chybí střední generace, tak je nutné ty mladé posílit o větší počet hráčů středního hokejového věku. Nebral bych starší hráče odjinud, když jsou na tom podobně jako naši mladí. 

Uzavřel byste i extraligu?
Extraligu bych neuzavíral, ale ani nerozšiřoval. Mně se líbí model prolínací soutěže, jen bych ho u nás rozšířil o další dva týmy z extraligy.

Kdyby Rytíři vypsali konkurz na sportovního manažera, a čistě teoreticky byste se ho zúčastnil a byl jste vybrán, jak by vaše práce vypadala?
Mně by vyhovovalo, kdybych měl ke své práci volné ruce a poslední slovo nade mnou měl ještě hlavní trenér. Trenér by měl mít naprostou důvěru ke své práci, neměl by mu do ní nikdo seshora mluvit. A to podle mne u dvojice Hořava – Patera nehrozí.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí