Trenér Křepelka: V pézetce roste nadějná generace

Už několik sezon vede mladší dorost kladenských PZ. Trenér Pavel Křepelka (49) v něm vychoval mimo jiné i hráče pro konkurenční Rytíře. V současné době stojí se svým týmem na prahu nové sezony. Jaká bude?

Potkali jsme se u kurtů ve Švermově. Přesedlal jste přes léto z hokeje na tenisové správcovství?
Na správcovství ne, jen teď na kurtech s manželkou vedeme občerstvení (směje se). U hokeje zůstávám a v těchto dnech jsme s mladším dorostem zahájili letní přípravu. 

Máte dostatek hráčů?
Ze sestavy z uplynulé sezony nám zůstal jeden hráč, který hrál pravidelně. Většina v téhle kategorii skončila kvůli věku. Šest jich šlo hrát za Rytíře. Musel jsem shánět hráče z okolí Kladna i poměrně zdaleka. Například gólmana máme až z Kolína. Další hráči jsou z Chebu, Berouna či Mělníka. Čeká nás hodně těžká sezona. Sháníme poměrně dost hráčů také proto, že naše sedmá i osmá třída nemá dostatečnou hokejovou kvalitu. Tyhle dva ročníky se hokejově nepovedly. Ti mladší od nich už jsou zase nadějní, tam vidím slušný potenciál. 

Podle čeho soudíte, že u dvou ročníků není v PZ potřebná kvalita?
Podle toho, že ve svém ročníku dostávali dvacet i třicet branek za zápas. Dvacet dva gólů od Rytířů není přeci ani normální hokejový průměr… Je to hodně špatné, Někde se u nich zaspalo. Co vím od trenérů, tak ani většina těch dětí moc o hokej jako takový zájem neměla.  Mně se naštěstí daří sehnat hráče i daleko od Kladna také proto, že trénuji Středočeský výběr. Zaplaťpánbu jsme odolali tlakům jistého člověka v klubu, který už v Kladně nepůsobí, abychom jako pézetka spadli o soutěž níž…

Vychovali jste hráče, o kterých se v kladenském hokeji mluví?
Každou sezonu někoho pro Rytíře vychováme, což je smysl PZ. Myslím, že se v hokeji například Jelínek či Husárik neztratí. 

Mají malé děti zájem hrát za PZ?
Zájem mají a je to vidět na malých hokejistech, kteří hrají pod trenéry Aschenbrennerem, Klausem či Sukem. Děti pod nimi hrají s chutí, mají z hokeje radost a roste nám z nich nadějná generace. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí