Kloz: Na přípravu pod trenérem Hořavou se vždycky těším

Ústecký kanonýr Jan Kloz (30) má znovu své místo v kabině hokejových Rytířů. Návrat na sever Čech se nekonal. 

Zvažoval jste po sezoně i jiné nabídky než tu kladenskou?
Nezvažoval, i když jsem měl konkrétní nabídky jít jinam, protože pro mě bylo v tu chvíli na prvním místě Kladno. 

Byla mezi těmi nabídkami i z ústeckého klubu?
Od nich jsem nabídku na návrat neměl, asi tam jsou nějaké problémy, nevím. 

Co jste si na kladenském hokeji a klubu oblíbil?
Že jde za jasným cílem, postoupit do extraligy. V Kladně jsem chtěl zůstat kvůli tomu, jak se tady dělá hokej, i kvůli výborné partě. 

Kolik podle vás chybělo ke splnění cíle v uplynulé sezoně?
Hodně málo. Rozhodovaly maličkost, drobnosti v těch zápasech s Jihlavou. Bylo to tak vyrovnané semifinále, že jsme mohli postupovat stejně jako Dukla. Postupu chyběl možná ten jeden gól, kterým jsme mohli vyhrát jedna nula a ne Jihlava. Podle mého názoru by to v baráži bylo pro nás otevřené. Zařekl jsem se po vyřazení, že se na baráž dívat nebudu, ale pak jsem se díval skoro na každý zápas a musel jsem uznat, že Jihlava hrála opravdu moc dobře. Postup si zasloužila. Připadalo mi taky, že to s námi měla těžší než s extraligovými týmy. 

Letní přípravu absolvujete pod novou trenérskou dvojicí Hořava – Patera. Miloslava Hořavu jste zažil v několika trénincích, když Kladnu před play off vypomáhal. Jaké to pod jeho vedením bylo?
Trenéra Hořavu jsem kdysi zažil už v Ústí nad Labem, takže mě svým tréninkem nepřekvapil. Je to vždycky velká dřina, ale já se na ní  těším. Vím totiž, že se určitě nudit nebudu (usmívá se). 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí