Jágr: Hořava je osobnost

Jaromír Jágr starší po delší době poskytl veřejnosti svůj pohled na kladenský hokej a klub, který vlastní jeho syn. Vybíráme podstatné z jeho vyjádření na tiskové konferenci města Kladna uskutečněné tento týden.

„Tak, jak jsme stavěli tým dosud, to nebylo ono. Stavíme naše hokejové mužstvo na mladých hráčích a záleží na partě, čeho dosáhne. Velkou posilou mužstva je trenér Miloš Hořava. Je to osobnost, kterou hráči berou. Co se ke mně dostává za zprávy, tak hráči pod ním trénují rádi. Má zkušenosti, které se nám budou hodit, a jsem rád, že ho trenér Pavel Patera přesvědčil, aby s klubem podepsal smlouvu. Miloš si současnou partu mladých hráčů také chválí. Osobně bych už příliš nechtěl, abychom měli v týmu více starších hokejistů. Hokejové Kladno pořád ještě nějaké jméno má a hráči odjinud se nám díky tomu stále hlásí. Jen se mezi nimi v současné době obtížně hledá kvalita. 

Čekáme na přidělení statutu hokejové akademie. Vše máme pro její udělení splněno a od září budeme financovat zkušební období, než se rozhodne, že nám ji svaz povolí ji provozovat. Děkujeme městu, že nám pro tento účel navýšilo dotaci o půl druhého milionu korun. Co se týče syna Jardy, tak určitě bude v NHL hrát poslední sezonu a pak se i jako hráč vrátí do Kladna.

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí