Rytíře možná posílí Švédi

Trenéři hokejových Rytířů sahají po možnosti posílit svůj tým až do Švédska. V Kladně by se mohla ze severu objevit střední generace hráčů a zvýšit konkurenci v týmu.

Podle našich informací klub jedná se dvěma švédskými útočníky ve věku mezi 25 až 30 roky. „Švédy jsme ještě nepodepsali. Jeden by měl určitě přijít na zkoušku až začneme přípravu na ledě. V těchto dnech jednáme ještě o jednom. Oba hrají ve Švédsku soutěž podobnou naší první lize a doporučil nám je Ota Vejvoda, který tam žije,“ uvedl trenér Miloslav Hořava s tím, že pro kladenský kádr bude zajímavé poznat, jak je na tom v porovnání s jinou hokejovou školou. 

„Vytipovaní zahraniční hokejisté mají předpoklady, že mohou být momentálně lepší než někteří naši hráči. To v mužstvu vytvoří zdravou konkurenci, která jeho výkonnost pochopitelně může zvednout. Škoda, že nám ze Švédska zatím nevyšel příchod jednoho obránce,“ dodal kladenský kouč.

Rytíři v současné době dostali volno. Poprvé se sejdou osmnáctého července v Praze na fyzických zátěžových testech a zhruba o týden později vyjedou na led.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí