Tomáš Knotek: Svou roli vidím hlavně při přesilovkách

Před pěti sezonami zamířil z Kladna za hokejem do Českých Budějovic, odtud do Hradce Králové a nyní začne sezonu v Mladé Boleslavi, ambiciózním týmu české extraligy. Zajímalo nás, jak změnu útočník Tomáš Knotek (27) vnímá.

V Hradci jste strávil čtyři poměrně úspěšné roky. Nyní se už připravujete s novým mužstvem. Co pro vás štace v Mladé Boleslavi znamená?
Moderní hokej v mladém mužstvu (usmívá se). Jsem na to hodně zvědavý a zároveň se na novou štaci moc těším. Bohužel, v tomhle týmu jsem jedním z těch starších (směje se).

Co myslíte tím moderním hokejem?
Celoplošná ofenzivní hra. Budeme chtít hrát hodně dopředu. Něco podobného jsem hrál za trenéra Sýkory v Hradci, takže jsem zvyklý. Moje role bude i při přesilovkách, protože jsem levák a těch moc na přesilovky u nás není.

Myslet se musí i na zadní vrátka…
Samozřejmě, nikdo nechce dostávat gólové příděly. V extralize umějí všichni jezdit i dozadu a bude to opět o tom, najít v soupeřově hře skulinu ke skórování, využít jeho sebemenší chybičky.

Jste čerstvý ženáč, jak obtížné bylo po letech stěhování z Hradce?
Bylo to rychlé (směje se). V našem kočovném hokejovém světě je stěhování běžné a doma jsem vždycky tam, kde právě hraju. Ovšem do svého Kladna se vracím nejraději. Kladno je pro nás s manželkou ten pravý domov. 

Je na cestě malý Knotek?
Uvidíme, co přinese budoucnost…

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí