Švéd Lorraine: V Kladně jsou skvělí trenéři

Mohl by se stát tahounem jednoho z útoků hokejových Rytířů. Zatím má v Kladně za sebou první trénink. Ze Švédska přicestoval na zkoušku levoruký útočník Johan Lorraine (28). 

Největší praxi získal v domácí soutěži na úrovni naší první ligy a poté v různých klubech Kazachstánu. V obou soutěžích odehrál přes sto utkání a v obou shodně nastřílel 48 branek. Por zajímavost, v Kazachstánu si jednu sezonu zahrál proti Vítězslavu Bílkovi a poté přišel do stejného klubu. Do české první ligy, konkrétně do Kladna, jej trenérům Miloslavu Hořavovi a Pavlu Paterovi doporučil exkladenský Otakar Vejvoda, který se ve švédském hokeji několik let pohybuje. 

"Jsem rád, že můžu v Kladně vyzkoušet zase jiný hokej. Jsem tu dva dny, ale i tak jsem poznal, že Rytíři mají profesionální zázemí na vysoké úrovni. V neděli večer jsem viděl trénovat Jaromíra Jágra a bylo to velmi zajímavé. Bavilo mě to. V Česku jsem poprvé v životě a o klubu jsem zjistil, že má bohatou historii. Hokejově jsem také spokojený, protože Rytíře vedou špičkoví trenéři, od kterých se můžu hodně naučit," uvedl Lorraine včera po tréninku.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí