Daniel Vladař: V létě jsem byl na Bayernu, ale nejraději odpočívám doma!

Bývalý gólman Rytířů Kladno Daniel Vladař tráví léto znovu na kladenském zimním stadionu. Teprve devatenáctiletý hokejista má za sebou první sezonu mezi muži v zámořských soutěžích. Dál s ní o tom, že se dostane do NHL. A kde byl v létě? Nejen o tom hovořil v rozhovoru pro Vaše Kladno.

Jak byste zhodnotil loňskou sezonu?
Myslím, že sezona byla po všech stránkách úspěšná. Mám za sebou první rok dospělého hokeje v Americe a moc jsem si to užil. Odchytal jsem i nějaké zápasy v AHL, to bylo až nad očekávání, takže super.

Máte v organizaci Boston Bruins velkou konkurenci? Jak to vidíte s vašimi šancemi do budoucna?
Konkurence tam je, ale ta bude v každém týmu. Na to však myslet nemohu a budu se snažit, abych byl co nejlepší. Všichni brankáři, kteří tam byli loni, zůstali i nadále. Proto bude na mně, jak se s tím teď poperu. 

Co očekáváte od dalšího ročníku?
Momentálně nevím, jestli budu chytat v AHL, nebo v ECHL. To všechno se dozvím až v září na kempu. Uvidíme, jak to všechno dopadne.

Zase jste se vrátil na kladenský zimní stadion. Trénujete v létě jenom tady?
Trénuji tady a také v Praze, na Spartě u Michala Hamršmída. Nicméně na led chodím v Kladně a jsem velmi vděčný, že mi to umožňuje. Bydlím však v Praze, takže sem dojíždím.

Co vás teď v rámci hokeje čeká?
Odlétám do zámoří asi za tři týdny. Na začátku září nám začíná v Bostonu kemp.

Jak vůbec trávíte léto v České republice?
Hlavně si to užívám s kamarády. Jsem rád, že je mohu po delší době zase vidět.

Byl jste někde na dovolené?
Měl jsem někam letět, ale nakonec z toho sešlo. Jsem spíš rád, že jsem také na čas doma. Byl jsem se ale podívat v Německu na fotbal. Hrál Bayern Mnichov proti Neapoli. Také tam byl Liverpool a Atletico Madrid. Mým nejoblíbenějším klubem je však Real Madrid, takže jsem tam nejel fandit, ale spíše se jen podívat.

Lukáš Jůdl


Počasí Kladno

Předpověď počasí