Rytíři nedali Varům nadechnout

V prvním přípravném zápase před domácím publikem se představili mladí draví Rytíři. Kladenští hráli s elánem poplatným začátku sezony a svého soupeře z Karlových Varů porazili 3:0 (2:0, 1:0, 0:0).

Od začátku se hrál rychlý hokej, který diváky bavil, i když se našlo několik kritiků, kteří spokojení nebyli. Soupeře přehrála dravost kladenského mládí v dobře poskládaném týmu. Na góly si ale fanoušci museli počkat až na poslední minuty úvodního dějství. Nejprve sjel zprava Redlich před branku a zužitkoval Kružíkovu nahrávku a ještě než zazněla první siréna, přidal další gól Kloz, který se trefil v druhém utkání v řadě. Puk pro něj vybojoval Pekr.

V druhé třetině domácí na gólech ubrali. Nechali chvíli hosty hrát, dovolili jim po faulu Šticha jet trestné střílení, ale většinu hry měli pod kontrolou. Ke skórování se dostali až ve vlastním oslabení, když Karlovarským ujel skvělý Lorraine. Ten v úsporné závěrečné třetině zaujal opět výpadem k brance v oslabení, leč tentokrát přesně nemířil. 

"Mně se takový hokej zamlouvá. Kluci jezdí, a to je přesně rukopis trenéra Hořavy," pochválil tempo hry Rytířů trenér Jan Neliba.

"Dobře jsme se pohybovali, ale spokojený na sto procent nejsem. Nelíbilo se mi, že jsme se občas sjížděli a odpalovali puky. Byl to vyrovnaný zápas, který by možná vypadal jinak, kdyby hosté proměnili trestné střílení. Pořád je to jen začátek sezony a o nic teď nejde," shrnul děj kouč Miloslav Hořava. Kladenští jedou ve čtvrtek do Českých Budějovic (17.30 h.).

Branky a nahrávky: 17. Redlich (Kružík), 20. Kloz (Pekr, Kaut), 38. Lorraine (Lenďák)

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Štindl, Kehar, Hořava, Veber, Matula, Lenďák – Štich, Zelingr, Kružík, Strnad, Kloz, Redlich, Kaut, Machač, Pekr, Lorraine, Zikmund, Svedlund, Kubík,Vildumetz.

HC Energie Karlovy Vary: Novotný (Zavorka) – Krejčí, Klejna, Rohan, Weinhold, Kvapil, Tomeček, Safar – Rulík, Rachůnek, Balan, Flek,Vachovec, Skuhravý,Gorcik, Beránek, Rezek, Davídek, Harkabus, Zadražil, Kohout.

Jan Murárik

varystrelec

Střelec třetí branky Švéd Lorrain zahrál velmi dobrý zápas


Počasí Kladno

Předpověď počasí