Tomáš Vildumetz: S Rytíři jednám. Chtěl bych hrát za áčko!

S Rytíři během letošního léta trénuje Tomáš Vildumetz. Osmnáctiletý odchovanec karlovarské Energie bojuje o smlouvu v prvním týmu. Mimo to se už připravuje na maturitu, která ho příští rok čeká. Nadějný útočník se představil v rozhovoru pro Vaše Kladno.

Jak to s vámi teď u Rytířů vypadá?
V červenci jsem dostal šanci trénovat s áčkem. Trenéři mi řekli, že by měli zájem, abych byl hráčem Rytířů. Všechno ostatní je již na jednání týmu s mým agentem.

Včera jste proti Karlovým Varům odehrál první zápas za kladenské áčko. S jakým pocitem?
Je to pro mě dobrá zkušenost. Jestli to stačilo na smlouvu s Kladnem nedokážu říct (usmívá se). Podle mých pocitů jsem nehrál zle, dobře jsem si rozuměl s klukama ze Švédska. Teď asi opět zamířím do juniorky Rytířů.

Co si přejete od případného angažmá v Kladně?
Připravit hodně nahrávek a dát hodně gólů.

Co máte v hokeji za sebou?
Hokej hraji od čtyř let. Jsem hráčem HC Energie Karlovy Vary, kde jsem byl do ukončení základní školní docházky. Na střední školu jsem začal chodit v Praze a dva roky jsem byl na hostování ve Slavii a minulý rok jsem hrál ve Švédsku, v klubu Karlskrona. V té sezoně jsem se dostal do nominace reprezentační devatenáctky.

Zvládáte hokej skloubit se školou?
Mám před sebou poslední ročník a tedy i maturitu. Musím to stíhat, známky mám docela dobré. Ve škole mi navíc vycházejí vstříc.

A jak rád trávíte volný čas?
Ve volném čase chodím do kina, sleduji klání všech sportovních odvětví a rád hraji tenis, nohejbal či fotbal.

Lukáš Jůdl

tomassehral

Tomáš sehrál podle sebe dobrý zápas


Počasí Kladno

Předpověď počasí