Trenér Patera: Dvě třetiny jsme byli maximálně spokojení

Dvě třetiny zápasu Kladna s Ústím nad Labem (2:1 pp) byli trenéři Rytířů s výkonem svých svěřenců velmi spokojení. Pavel Patera vyzdvihl zvláště tlak, kterým dokázali soupeře přikovat na jeho polovině hřiště.

Spokojenost s výkonem je jedna stránka utkání, ovšem pryč je brankostroj z utkání se Vsetínem. Padla na střelce únava z náročných tréninků?
Hráči jsou v pohodě, prostě to tak někdy bývá, že to do branky jednou napadá, podruhé tam nespadne skoro nic (usmívá se). Se Vsetínem jsme byli zpočátku horším týmem, proti Ústí jsme zase hráčům neměli co vytknout a byli jsme s jejich hrou maximálně spokojení. Jenom do branky Ústí nepadlo tolik branek, kolik bychom si asi zasloužili. Vždyť soupeř za tu dobu vystřelil přímo na branku čtyřikrát...

Co se vám na hře Rytířů líbilo nejvíc?
Jak se hráči vzájemně zajišťovali a Ústecké vůbec k ničemu nepustili. 

Ovšem třetí třetina byla vyrovnanější, než se po dvou předchozích čekalo...
Urazili jsme střeleckou kartu a pak obvykle přichází trest. 

Přesilovky v podání Rytířů nebyly ani včera ideálně sehrané. Vadilo vám, že si přesilovková formace příliš jasných šancí nevytvořila?
Nevím, kolik jsme jich hráli celkem, ale moc ne a z jedné jsme dali rozhodující gól. Z ideální formace na přesilovku nám někteří hráči ze zdravotních důvodů vypadli.

Jsou před vámi tři zápasy v rychlém sledu - v Karlových Varech, doma s Benátkami a doma s Přerovem. Máte rád takové tempo?
Asi každý hráč je rád, když ho čeká zápas. Věřím, že i naši kluci si příští týden hokeje užijí. 

Napoví vám po třetím utkání, v jaké skutečné kondici hráči jsou?
Kluky už máme dávno změřené, takže to víme (směje se).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí