Kladnu v Litoměřicích vzal tři body Bílek

Kladenští Rytíři roli favorita utkání na ledě Litoměřic sice potvrdili, ovšem jen hokejem od brány k bráně, nikoliv střeleckou produktivitou. Po remíze v základní hrací době rozhodly o vítězství Kladna až samostatné nájezdy. 

Rytíři měli od počátku utkání převahu, a kdyby Tůma lépe zakončil svůj únik v oslabení, mohli Kladenští do kabin odejít s veselejší náladou. Co se kladenskému ostrostřelci nepovedlo v úvodním dějství, to napravil hned na počátku následujícího. Jemně tečoval nahození svých spoluhráčů a hosté se po zásluze ujali vedení. Tůma zůstal na ledě v kladenské přesilovce o minutu později a jen smůla mu zabránila skórovat podruhé. Rytíři dál pokračovali v aktivnějším pojetí hokeje. Největší příležitost spálil  pět minut před druhu sirénou Kloz, kterému před prázdnou bránu namazal kdo jiný než Tůma... Tak dlouho Kladenští pokoušeli Štěstěnu, až je v poslední třetině vytrestal exkladenský Bílek. 

V prodloužení ze své převahy hosté pranic neubrali. Jenom ne a ne se trefit do vnitřku branky, ve které v mnoha případech kraloval Král. V samostatných nájezdech proměnil ten rozhodující Kloz a Kladno si veze domů jen dva body.

V sobotu Rytíři doma přivítají Slavii (16.00 h.). 

Branky a nahrávky: 50. Bílek (Zajan, Hanták) – 23. D. Tůma (Lenďák, Machač)

HC Stadion Litoměřice: Král – Jeřábek, Pavlas, Smetana, Kvasnička, Jebavý, Strejček – Jirásek, J. Veselý, Bílek – Stříbrný, J. Šimeček, Helt – R. Pilař, Miškář, Kantner – Zajan, Hanták, Komárek.

Rytíři Kladno: Kopřiva (Cikánek) – Hořava, Lenďák, Kehar, Štindl, Štich, Zelingr – Strnad, Kubík, Matula – Zikmund, Svedlund, Lorraine – Kloz, Machač, Tůma – Redlich, Kaut, Kružík.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí