Statistiky: Méně střel = 3 body pro Rytíře

Souboj mužstev, která se dříve setkávala v nejvyšší soutěži, byl lákadlem pro diváky, kteří v sobotu odpoledne dorazili na kladenský zimák. Viděli však mnohem méně atraktivní duel než posledně s Přerovem. 

Do první třetiny vstoupili lépe domácí, kteří se také zásluhou nejproduktivnějšího hráče Davida Tůmy chopili vedení. A to i přesto, že se hostující trenér Milan Razým zlobil na sudí, kteří přehlédli postavení mimo hru. I ve zbytku první třetiny byli o něco aktivnější domácí, kteří vyslali na gólmana Slavie celkově 12 střel. 

Ve druhé části se střelecká aktivita obou mužstev snížila. Hra byla dosti nepřesná, brankáři obou týmu neměli příliš mnoho práce. Ve třetí části se pak logicky Slavia snažila o vyrovnání, čemuž odpovídá také vyšší počet zákroků domácího Cikánka – připsal si celkově 13 úspěšných zákroků. Kladenští oproti tomu pálili na Frodla pouze čtyřikrát. Domácí příznivce pak v závěru, když hosté odvolali brankáře, potěšil David Tůma, který pojistil 3 body. 

Slavia, stejně jako minule Přerov, Rytíře předčila ve vyhraných vhazováních. Její hráči uspěli v 53 % buly. Nejdelší ICE TIME měl z domácích hráčů David Štich (23:05), z týmu hostů pak Jindřich Barák (22:13). 

Diváci se tentokrát nedočkali gólu v přesilových hrách. Kladno mělo v zápase se Slavií celkově 4 vyloučené hráče, oslabení však jeho hokejisté ubránili. Stejně tak hosté nedovolili Kladnu využít ani jednu z pěti přesilových her.          

Lukáš Eichenmann 

 

statislavia1

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí