Rytíře udolaly v Prostějově přesilovky

 Z ledu osmého týmu WSM ligy vezou Rytíři pouze bod. Prostějov - Kladno 3:2 po prodloužení (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0).

V úvodní dvacetiminutovce měli hosté o něco více šancí. Tu největší ve 14. minutě Kloz, který si kličkou položil prostějovského brankáře, ale než stačil puk zasunout, gólman ho podrazil. Byla z toho sice dvouminutová přesilovka, ale v nich se Rytíři letos trápí, takže do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

Úvod druhého dějství vyšel lépe Rytířům. Nejprve se ve 24. minutě Tůma řítil sám na brankáře, ale jeho pokus zastavilo Grohovo rameno. A o dvě minuty později se puku do cesty postavila prostějovská branková konstrukce. Tlak Kladenských vyústil v první gól utkání, přečíslení dva na jedno zvládli Přikryl a Strnad a druhý jmenovaný se nemýlil. Radost na kladenské střídačce vydržela však jen tři minuty a domácí ve zkrácené přesilovce srovnali stav. A když už se zdálo, že oba týmy půjdou do kabin opět za nerozhodného skóre, Prostějov zužitkoval nabídnutou výhodu dvou mužů v poli a necelou půlminutu před koncem třetiny obrátil skóre ve svůj prospěch - 2:1.

Třetí třetina začala pro Kladno velice příznivě - neuběhla ani minuta, Švéd Svedlund zachytil soupeřovu rozehrávku, pohrál si s domácím brankářem a opět bylo vyrovnáno. Domácí se pokusili strhnout vítězství na svou stranu, ale obrana Rytířů držela a přežila i v závěru zápasu další oslabení. O vítězi tedy muselo rozhodnout prodloužení. A v něm Kladno, již potřetí v zápase, opět doplatilo na hru v oslabení a Prostějov mohl slavit.

Branky a nahrávky: 31. Divíšek (Rudovský), 40. A. Holík (Havlík, Divíšek), 64. Havlík – 28. J. Strnad (R. Přikryl, Pekr), 41. Svedlund

 LHK Jestřábi Prostějov: Groh (Neužil) – Žovinec, D. Kolář, Havlík, A. Holík, Horyna, Mikliš – Zabloudil, Voženílek, L. Luňák – Švec, Dvořáček, Hozák – Nouza, Fiala, Divíšek – Rudovský, Švarc, Venkrbec.

Rytíři Kladno: Cikánek (Stahl) – Kehar, P. Hořava, Veber, F. Matula, Štich, Štindl – Lorraine, Bláha, Zikmund – T. Kaut, Redlich, R. Přikryl – D. Tůma, Kružík, J. Kloz – Pekr, Svedlund, J. Strnad

- mar -


Počasí Kladno

Předpověď počasí