Lukášův brejk: Rytíři si vybrali zápas, kdy to nelepilo!

Utkání Rytířů s Havířovem skončilo nečekaně vysokou prohrou. Slezané odjeli z ČEZ stadionu po výhře 5:1 s úsměvem na tváři. Kladnu prostě nešlo nic. Byl to zápas, kdy to nelepilo. Takový je jeden za půl roku. Proto doufám, že už nic podobného zase dlouho neuvidíme.

Samozřejmě, hrát roli mohlo i to, že Kladno hrálo 24 hodin předtím na Slavii. Podle hráčů se to prý ale na silách nepodepsalo. Nějaké střely sice Rytíři měli, ale nic z toho. Průlomová byla druhá třetina, kdy Havířov dal dva rychlé góly. V tu chvíli jsem si říkal, že jsou hosté už tak na koni, že tohle nepustí.

Jenže Kladno hodně nahecovala branka Kloze. Byl to gól v přesilovce, tedy v herní situaci, ve které se letos kladenský tým trápí. Najednou jsem obrátil a něco mi říkalo, že tohle bude zvrat, že to Hořavovi borci otočí. Jenže ten gól do šatny před druhou přestávkou byl zlomový.

Ve třetí třetině se už Kladno očividně trápilo s přechodem do útočného pásma, přihrávky nefungovaly a lidé začali mnoho momentů „odměňovat“ pískotem. Ale to se prostě stane a ten, kdo dělal sport, ví, že takové bídnější zápasy okusí i ty nejlepší týmy na světě. Snad je ta smůla na dlouho dopředu vybrána.

Lukáš Jůdl


Počasí Kladno

Předpověď počasí