Motor odskočil Kladnu a stíhá Vary

Motor České Budějovice doma porazil kladenské Rytíře 3:0 (1:0, 1:0, 1:0), od svého soupeře bodově na druhém místě odskočil a stíhá první Karlovy Vary. 

Tři poslední zápasy, tři porážky, tři vstřelené góly. V téhle sezoně je to zatím nejhorší série Kladna. Na ledě rozjetých Českých Budějovic mohli Kladenští jen překvapit a zároveň zůstat v těsném kontaktu s Karlovými Vary na čele tabulky. 

Přitom Rytíři začali na jihu Čech v dobrém tempu a chvílemi byli lepším týmem než domácí. V úvodním dějství mělo Kladno ve statistice více střel na bránu. Ovšem jedna špatná rozehrávka poslala do vedení Motor. Jihočeši v druhé třetině znovu využili chybnou kladenskou rozehrávku a vedení zvýšili. Jestliže v první třetině si vyloženou gólovou příležitost Kladenští nevytvořili, v té následující tu největší spálil Zikmund. A také po druhé dvacetiminutovce měli Rytíři na svém kontě více střel na brankáře. Ani v závěrečném dějství Rytíři neproměnili žádnou šanci a domácí také splnili svoji jednogólovou normu. 

Vrátit se na vítěznou vlnu mohou Rytíři v sobotu v utkání proti Prostějovu (16.00 h.) ve speciálních růžových dresech na podporu Movemberu.

Branky a nahrávky: 10. Galamboš (Pajič), 26. M. Bárta (Nedorost), 43. Vlček

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Kutlák (C), Kučný, Fillman, Novák (A), Pavlin, Vráblík – Bárta, Vampola, Nedorost (A) – Květoň, Rob, Jonák – Prokeš, Vlček, Heřman – Toman, Pajič, Galamboš.

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Štich, Kehar, Štindl, Hořava, Repe – Strnad, Přikryl, Lorraine – Kloz, Machač, Tůma – Redlich, Svedlund, Kubík – Zikmund, Kaut, Bláha.

Diváci: 6421 (potřetí za sebou má Motor vyprodáno)

Jan Murárik

Foto: motor čb

motorvbud

V Budějovicích chodí na hokej plný dům. Kladno táhne ještě víc...

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí