Rytíři posilují útok! Z KHL přichází ruský šampion Kurjanov, z Litvínova se vrací Hořava

Dvě výrazné osobnosti posílí kladenskou ofenzivu. Z KHL přichází čtyřiatřicetiletý mistr světa Anton Kurjanov, z extraligového Litvínova se vrací o rok starší odchovanec klubu Miloslav Hořava. Oba hráče získali Rytíři do konce sezony.

Kurjanov odehrál dlouhá léta v Avangardu Omsk, kde nastupoval s Jaromírem Jágrem i se současným asistentem trenéra Pavlem Paterou. Poslední dvě sezony pak strávil střední útočník v týmu Jugra Chanty-Mansijsk. „S Antonem jsem nastupoval tři roky v Omsku a hrál tam s ním i Jarda (Jágr). Vím, co je to za hráče a zároveň ho znám jako člověka. Poslední měsíc nehrál, takže mu dáme trochu času, proto s ním ve středu do sestavy ještě nepočítáme. Jsem přesvědčený, že v rozhodující fázi sezony nám hodně pomůže jak při hře pět na pět, tak v přesilovkách,“ okomentoval příchod zajímavé posily Patera.

Další akvizicí je kladenský odchovanec Miloslav Hořava mladší. „Sledujeme hráčský trh a viděli jsme, že Miloš neměl odpovídající herní vytížení. Zkontaktovali jsme proto vedení Litvínova, aby nám Miloše pustilo, což se povedlo. Vidíme v něm střelce a těch není nikdy dost. Navíc je to vynikající bruslař. Jsem velice rád, že jsme tyto dva hráče získali,“ prohlásil Pavel Patera, který nevyloučil ani další posílení týmu. Nicméně ne za každou cenu. „Oči máme otevřené neustále, ale nechceme měnit půlku kádru. Jádro týmu máme zdravé jak na ledě, tak v kabině,“ věří čtyřnásobný světový šampion a olympijský vítěz. 

Zdroj: rytirikladno.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí