Rytíř Kuryanov: Do Kladna mě povolal trenér Patera

Objevil se v Kladně jako blesk z čistého nebe. Útočník týmu KHL Yugra Khanty-Mansiysk, rodák z Omsku a mistr světa z rokun 2009 Anton Kuryanov (34), dnes poprvé trénoval s Rytíři a zřejmě v sobotu nakočí do české první ligy.

Jak jste se dostal do Kladna?
V současné době jsem nehrál a uvažoval jsem, kde budu v kariéře pokračovat. Do toho se mi ozval Pavel Patera, jestli bych to nezkusil v Kladně. Rád jsem jeho nabídku přijal. 

V Omsku, kde jste hokejově vyrůstal, jste se potkal Jaromírem Jágrem. Hovořil s vámi?
Ne, s Jaromírem jsem nemluvil. Vzpomínám na něj jako na jednoho z nejlepších hokejistů, s kterými jsem měl možnost se osobně v hokeji potkat. Ale takových bylo v Omsku víc (usmívá se).

Máte za sebou úvodní trénink. Jak vám sedí kladenské mužstvo a Kladno jako město?
Trošku jsem se na Kladno doma připravil. Viděl jsem dva zápasy Rytířů, na fotkách si prohlédl město a sbíral jsem informace přímo od lidí, kteří Kladno znají. Jsem spokojený, byť je to první česká liga. Podle mne průměrná hokejová soutěž. Město je malé, ale příjemné. Teď budu mít hodně času si ho projít. Transfer z Ruska totiž ještě není hotový, takže ve středu nenastoupím. Věřím, že v sobotu bych se v dresu Rytířů už objevit mohl. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí