Posily Rytířů nezažily v Třebíči vítěznou premiéru. Zítra na Přerov

Rus Kuryanov i navrátilec Hořava mohli dnes na ledě Třebíče přispět svým uměním k výhře Rytířů. To se nepodařilo, a tak Kladenští odjeli z Vysočiny s porážkou v prodloužení 3:4 (3:1, 0:0, 0:2, - 0:1). Zítra se Kladno na domácím ledě utká s Přerovem (16.00 hod.). 

Kladno si s domácí Slavií vyměnilo do šesté minuty gólové vizitky. V první minutě šel na trestnou lavici Štich za vyhozený puk mimo mantinely a domácí přesilovku využili, v šesté se rozjela do útoku dvojice Machač - Tůma a bylo vyrovnáno. O deset minut později měl ruce nad hlavou Hořava, který využil Kubíkovu přihrávku zpoza branky. Vzápětí využil přesilovou hru ke svému druhému gólu Tůma, čímž se vyhoupl v klubové tabulce střelců na první místo před Strnada.

Druhou třetinu diváci v ochozech protrpěli. Viděli spíše urputný boj o zkrocení puku než pěkné akce a gólové šance. Rozháraný hokej Kladna pokračoval také v posledním dějství. Bez šancí a gólů si hosté vykoledovali vyrovnání. Po druhé brance Třebíče šlo Kladno do oslabení a domácí přesilovku vzápětí využili... Naštěstí pro Rytíře neměli sílu zápas v základní hrací době zvrátit ve svůj prospěch. Dokázali to prakticky v prvních minutách prodloužení a zůstali jim dva body.

Branky a nahrávky: 2. Wasserbauer (Vodný, Nedbal), 46. Mlynář (Ferda), 48. Kratochvíl (Kristl, Kusko), 62. Kratochvíl (R. Erat)  – 6. Tůma (Machač, Kloz), 16. M. Hořava (Kubík), 17. D. Tůma (Kubík),

SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál (Svoboda) – Nedbal, Vágner, Furch, Čejka, Kaláb, Půža – Kratochvíl, Dolníček, Erat – Kristl, Kusko, Vodný – Gajarský, Král, Malec – Ferda, Wasserbauer, Mlynář.

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Matula, Štich, Štindl, Kehar, Lenďák, Repe – Bláha, Kaut, Redlich – Pekr, Kuryanov, Strnad – Tůma, Machač, Kloz – Kubík, Svedlund, M. Hořava.

Diváků: 1624

Jan  Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí