Statistiky: Vyrovnané utkání s Motorem bohužel bez bodu

Po gólových hodech posledních domácích zápasů dorazily ve středu do Kladna České Budějovice, které jsou bezesporu žhavým kandidátem na postup do baráže. Diváci viděli jistě nejlepší utkání letošní sezony, ve kterém se však bohužel z bodového zisku radovali hosté.  

Při pohledu do statistik zápasu je evidentní, že utkání bylo velmi vyrovnané. V první třetině bylo střelecky aktivnější Kladno (10:6), v té druhé naopak hostující tým (14:11). Pouze třetí třetina ukazuje na střeleckou převahu domácích hráčů (11:6). Nutno podotknout, že hostující tým brzdila častá vyloučení. 

Svěřenci trenéra Mariana Jelínka odseděli na trestné lavici 14 minut, kladenští hokejisté o šest minut méně. Paradoxně však rozhodující branku vsítil necelé čtyři minuty před koncem zápasu hostující Miloslav Čermák. Domácím početní výhody přinesly pouze vyrovnávací branku. 

V počtu blokovaných střel byli lepší hosté – zablokovali jich 16, domácí 10. 

Velmi vyrovnaná je tentokrát i statistika vhazování, Kladno jich vyhrálo 36, Budějovice 34.

Domácí trenér Hořava dal tentokrát na ledě nejvíce prostoru svému synovi – obránci Petru Hořavovi, který měl ICE TIME 21:06. Z týmu Budějovic odehrál nejvíce minut Roman Vráblík (21:49). 

A na závěr ještě jednu statistiku – ČEZ stadion byl konečně slušně zaplněn, boj týmů z čela tabulky dle údajů na kostce vidělo 3058 diváků. 

Lukáš Eichenmann      

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí