Olympionik Repe: Už se připravujeme na play off

Včera mu slovinský svaz splnil hokejový sen. Obránce Rytířů Jurij Repe je v nominaci na olympiádu v Jižní Koreji. Ovšem než začátkem února odletí na reprezentační sraz, odehraje další zápasy WSM ligy. Dnes proti Frýdku Místku (ČEZ stadion, 16.00 h.). 

Cítil jste poté, co jste se dozvěděl, že by vás olympiáda neměla minout, dosud nepoznaný pocit?
Zvláštní pocity štěstí a radosti jsem měl, když jsem se dostal na mistrovství světa, nebo když jsme se loni s národním týmem na olympiádu kvalifikovali. Ale tohle je splnění mého snu, takže je to nový, dosud nepoznaný sportovní pocit naplnění neskutečného (usmívá se). 

S kým jste se podělil o štěstí jako první?
První se to dozvěděla moje přítelkyně. Té jsem vděčný za oporu, kterou v ní mám. A samozřejmě jsem vděčný rodičům, mámě. 

Byly slzy?
Nikdo nebrečel, ale mamka říkala, že si dá hned panáka (směje se). 

Jak je ve Slovinsku populární hokej?
Já ho tam v popularitě řadím na páté místo. Po basketbalu, házené, lyžování a fotbalu. Ale na olympiádě Slovinci hokej a náš tým obzvlášť sledovat budou. Však na minulé olympiádě jsme se dostali do čtvrtfinále a porazili jsme například Slovensko.

Slovensko vedle Ruska a Spojených států máte i v Koreji. Předpokládám, že zápas s nimi považujete za klíčový pro postup ze skupiny...
Chceme zaskočit všechny soupeře. Rusové jsou ale někde jinde, Američané nás můžou podcenit a samozřejmě myslet na postup můžeme nejvíc přes Slovensko. Hodně bude záležet na tom, jak nám zachytá brankář. 

Máte velkou šanci dostat se do základní sestavy?
V nominaci je osm obránců a já si myslím, že tam všech osm beků bude hrát. Doufám, že mě proti Slovensku trenéři nominují. Zajímavé je, že z Česka je v nominaci nejvíc obránců. Z WSM ligy jsme čtyři, kromě Kladna má zastoupení také Motor a Karlovy Vary, jeden je z extraligového Hradce, a ze slovinských útočníků je mezi náhradníky Pajič z Motoru.

Dneska vás čeká menší adrenalin než na olympiádě. Kladno hostí Frýdek Místek. Patří v první lize mezi těžké soupeře?
Už se připravujeme na play off, takže každý zápas hrajeme jako ve vyřazovací části a soustředíme se hlavně na svou hru a plnění různých taktických pokynů, které se nám v bojích o baráž budou hodit. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí