Kladenští Rytíři přerovské Zubry nepřetlačili

Jaromír Jágr zažil první porážku ve WSM lize. Na ledě přerovských Zubrů podlehli jeho Rytíři 1:2 (0:1, 0:1, 1:0).

Hned první střídání strávil Jágr na ledě zhruba minutu, ale domácí si stejně jako Rytíři zodpovědně plnili obranné úkoly. A tak se na první gól čekalo do čtrnácté minuty. Zubři využili ve vlastním pásmu kladenskou ztrátu puku, rychlou rozehrávkou se dostal Sýkora před Kloučka a elegantně jej překonal. Největší šance měli hosté po akcích Jaromíra Jágra. Dvakrát ze své parkety od pravého mantinelu našel Machače, jednou Kubíka, ovšem šance zůstaly na rozdíl od "Liberce" bez využití.

Jágra od druhé třetiny domácí hráči zdvojovali. Přesto se dostal v druhé dvacetiminutovce k ohrožení Klimeše, ovšem ten se překvapit nenechal. Brankou neskončilo ani Pekrovo sólo takřka přes celé kluziště. Kladenští na druhé straně díky výborným zásahům Kloučka málem přežili třetinu bez inkasování. To by ale nesměl všem ujet Šlahař a přesně zavěsit...

V posledním dějství hosté přežili dvojnásobné oslabení, avšak sami také žádnou přesilovku neproměnili. Část třetiny se v centru prvního útoku objevil Kuryanov. Vzájemná spolupráce z bývalého útoku Omsku rovněž k brance nevedla. Gól Kladna opět zařídila až dvojice Jágr - Kubík. Posledně jmenovaný vybojoval puk, přejel s ním modrou čáru, přihrál na střed Jágrovi, ten mu nahrávku vrátil a kladenský mladíček z pravého křídla snížil skóre. Pro Jágra je to čtvrtý kanadský bod ve dvou zápasech. 

Přerovští kladenské Rytíře porazili i počtvrté v sezoně. Je to varování před blížím se play off, v němž se oba soupeři mohou potkat. Rytíři se v sobotu, jistě před vyprodaným hledištěm a poprvé doma s Jágrem, utkají s Litoměřicemi (16.00 h.). 

Branky a nahrávky: 14. T. Sýkora (Rosandić, Chmelíř), 39. Šlahař (Milan Procházka, M. Novotný) - 56. Kubík (Jágr)

HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šimboch) – Chmelíř, Rosandić, M. Novotný, Zbořil, R. Černý (A), Pala, Padrnos – Šlahař (C), T. Sýkora, Milan Procházka – Fryšara, Pšurný (A), Plášek – Goiš, Navrátil, F. Dvořák – T. Doležal, Š. Kratochvíl, M. Kratochvíl. 

Rytíři Kladno: Klouček (Kopřiva) – Lenďák, Kehar, Svedlund, P. Hořava, Štindl, Zelingr, Matula – Jágr, Machač, Kubík – Tůma (C), Kuryanov, Kloz – Pekr, Přikryl, Strnad – Zikmund, Kaut, Redlich – M. Hořava.

Diváků: 3000 (vyprodáno)

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí