Jaroslav Kalla: Musíme si dát pozor na Jágrovy ruce

Před šesti roky ho Kladno prodalo do pražské Slavie. Odvděčil se tak, že při výluce NHL vstřelil v extraligovém utkání s Rytíři branku. Hokejový život ho nakonec zavál do Litoměřic. Ovšem dnešní zápas v ČEZ stadionu (16.00 h.), již několikátý Kališníků s Kladnem v první lize, hrát nebude. Jaroslav Kalla (38) se v těchto dnech zotavuje po operaci srdce z listopadu loňského roku.

Budete ještě někdy hrát hokej?
To doufám. Začátkem března jdu na další kontrolu. V současné době chodím každý den na led, ale trénovat zatím nemůžu naplno. Lékaři mi dávají naději, že se do vrcholového hokeje vrátím. Když v březnu dopadnou výsledky vyšetření dobře, smím hrát bez omezení. Podle mé kardioložky jsem v lednu měl opět zdravé srdce. Po dvou měsících od operace! Prý v takových případech lékaři říkají tak po půl roce, že se operace povedla. Kariéru tak končit nemusím. Jde jen o to, kde a jakou ligu v příští sezoně začnu. 

Dnes nastoupí vaši spoluhráči nejen proti Rytířům, ale také proti Jaromíru Jágrovi. Vy máte tuhle zkušenost za sebou. Co je čeká? 
Uteklo dost let, takže rychlejší Jágr to nebude. Určitě si musejí dát pozor na jeho šikovné ruce, počítat s vynikajícím využíváním těla při odstavení protihráčů. Je zbytečné ho zdvojovat. Dokáže si na sebe natáhnout několik hráčů a tím uvolnit prostor pro svou lajnu. V tomhle okamžiku většinou jeho spoluhráč dostává od něj puk před osamoceného gólmana...

Na co nejvíc vzpomínáte, když se řekne zápas s Kladnem v O2 Areně?
Plná hala, super hokej, proti nám slavní a vynikající hráči z NHL a vzpomenu si taky na svůj gól do prázdné branky (směje se). 

Přijedete se dnes do Kladna podívat aspoň z hlediště?
Bohužel, dneska se na hokej do Kladna nedostanu.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí