Rytíři nestačili ani na Litoměřice

Kladenští hokejisté podlehli na vlastním stadionu Litoměřicím 1:4 (0:2, 1:2, 0:0).

Úvod zápasu byl spíše nudný. Ani jeden z týmů nepředvedl větší šanci, která by mohla otevřít stav utkání. V polovině první třetiny se Kladno dostalo do útočného pásma díky přesilové hře, ale vynikajícího Škarka v brance nedokázalo překonat. Naopak na druhé straně hosté dostali puk za záda Kopřivy hned dvakrát.

Ani ve druhé třetině se domácím nedařilo. Litoměřice se tlačily do útočného pásma a vytěžily z toho třetí branku. Kladno se zvedlo a snažilo se snížit, což se povedlo Janu Klozovi, který našel skulinku v brance hostí. Litoměřice však rychle odpověděly dalším gólem.

Ve třetí třetině hlídal záda Rytířů Lukáš Cikánek. Domácí se usadili v útočném pásmu, ale prostřelit Škarku se jim nedařilo. V závěru utkání se strhla šarvátka u branky hostí, která se vzápětí zopakovala i u branky domácích. 

Další zápas odehrají Rytíři ve středu 14. 2. venku proti Slavii od 18.00 h.

Branky a nahrávky: 35. Kloz (Kuryanov, Tůma) - 17. Smetana, 19. Václavek (Hanták, Havelka), 29. Chalupa (Hanták, Pavlík), 39. Kusý (Voženílek)

Rytíři Kladno: Kopřiva (40. Cikánek) – Zelingr, Štindl, Hořava P., Svedlund, Kehar, Havlín, Lend'ák – Hořava M., Kubík, Jágr – Kloz, Kuryanov, Tůma – Strnad, Přikryl, Pekr – Redlich, Kaut, Zikmund.

HC Stadion Litoměřice: Škarek (Michajlov) – Smetana, Gaspar, Jandus, Jebavý, Chalupa, Málek, Jeřábek – Kusý, Veselý, Voženílek – Machala, Šimeček, Stříbrný – Pilař, Miškář, Pavlík – Havelka, Hanták, Václavek.

Diváci: 5 200 (vyprodáno)

Nikola Kroupová

 

litakkloz

Jan Kloz a jeho radost ze vstřelené branky


Počasí Kladno

Předpověď počasí