Kladno zdolalo Slavii v prodloužení

Až do prodloužení v Edenu museli kladenští Rytíři čekat na výhru po dvou porážkách v řadě. Slavia Praha - Rytíři Kladno 1:2 pp (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1).

Místo Kubíka Zikmund, Machač stále na centru a za nimi Štindl s bojovníkem Matulou, tak vypadala lajna s Jágrem v pražském Edenu. Měla střílet góly, leč první branku vstřelili slávisté nikým nepokrytým Doležalem okamžitě po buly. Přitom do vedení mohli jít hosté, jen to chtělo z Jágrovy hole přesnější zakončení. Ještě ke konci třetiny stála Pekrově tutovce v cestě gólmanova vyrážečka, a když po něm na brankáře jeli tři Rytíři, ani tehdy nekapituloval...

V druhém dějství se na obou stranách více vylučovalo než střílelo. Přesto se Kladno do veliké šance dostalo. Machač a chvíli poté Jágr puk do branky nedopravili. V závěrečné třetině minuly branku Machačův či Pekrův pokus, aby se nakonec chytlo pouhé nahození do zaplněného brankoviště, v kterém se nejlépe orientoval bek Hořava. A jakoby si tím srovnal střeleckou mušku, neboť neuplynuly ani tři minuty z prodloužení, když druhou trefou rozhodl o dvou bodech pro svůj tým.

V sobotu se Rytíři utkají doma s Havířovem (16.00 h.).

Branky a nahrávky: 8. Z. Doležal (Račuk, Zigo) – 56. P. Hořava (J. Strnad, Svedlund), 62. P. Hořava (R. Přikryl).

HC Slavia Praha: Frodl (Polívka) – J. Drtina (A), J. Novák (C), Barák, J. Holý, Kasík, A. Růžička, Ryzák – Zigo, Račuk, Z. Doležal – M. Kadlec, Šagát, Šmerha – Endál, Šafránek, L. Krejčík – Kubica, Nedvídek, M. Ondráček. 

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Matula, Štindl, Kehar, Lenďák, Svedlund, P. Hořava (A) – Zikmund, Machač, Jágr – Strnad, Přikryl, Hořava – Kloz, Kuryanov, Tůma (C) – Redlich, Kaut, Pekr – Kubík.

Diváků: 4000 (vyprodáno)

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí