Německo způsobilo na olympiádě v Koreji senzaci. Přes Švédy se dostalo do semifinále, kde se v pátek pokusí přes Kanadu dojít až do finále a o přepsání hokejových dějin. Podobně jako Češi v Naganu. Němce na turnaji můžeme potkat. Co si o jejich senzačním počinu myslí dva kladenští hokejisté žijící i hrající v Německu? Pro Vaše Kladno píše Daniel Jůn a David Stieler. 

David: Lidi to v Německu prožívají. Mluví se o tom v televizi a všude na sociálních sítích. Maji radost, že většina mužstva je z naší, tedy domácí ligy. Myslím, že mají šanci na úspěch. Když nemohli přiletět hráči z NHL, tak jsou na Hrách týmy dost vyrovnané, a když dokázali porazit Švédy, tak proč by nemohli uspět i v semifinále? Rád bych viděl finále Česko vs. Německo.

Daniel: Tak jako fotbalem tady lidé tím hokejovým úspěchem nežijí. Samozřejmě, v mém hokejovém okolí to lidé prožívají. Někde jsem četl, že naposledy hráli mezi posledníma čtyřmi na Hrách v roce 1976. Takže už proto to je velký úspěch. A proč by znovu nemohli získat medaili? Hrají pro soupeře nepříjemný hokej a Marco Sturm, který hrál dlouho NHL, jim naordinoval zřejmě dobrou taktiku. Vždyť vyřadili Švédy a Švýcary. Tak asi špatní na tomhle turnaji nebudou. Přeji si jen jedno - ať v boji o medaile neporazí nás...

Jan Murárik

Foto: archiv hráčů