Rytíři nadělili Jestřábům 7 gólů, stejný soupeř je čeká v play off

Kladenští hokejisté porazili Moravany 7:2 (1:1, 3:1, 3:0).

Rytíři vstoupili do posledního zápasu základní části bez Jaromíra Jágra. Oba týmy nehrály moc aktivně a ve 4. minutě se prosadili nejspíše náhodou hosté. Zdálo se, že Rytíři zápas berou jako oddechový před play off. Prostějov se dlouho z vedení neradoval, domácí Ladislav Zikmund stav vyrovnal. 

V úvodu druhé třetiny se domácí usadili v útočném pásmu, ale bez kýžené branky. Hosté poté měli k dispozici přesilovou hru, kterou nevyužili. Vzápětí Prostějov využil další přesilovou hru a dostal se opět do vedení. Domácí dlouho neotáleli a stav vyrovnali. Ke konci třetiny poslal Kladno do vedení Jan Kloz a náskok zvýšil Patrik Machač.

V posledním dějství navýšil skóre domácí David Štich. Šestý gól za záda brankáře hostí přidal Tomáš Kaut, který ujel v oslabení. Rytíři Jestřáby nešetřili, další jejich branku vstřelil Jakub Strnad. Domácí vytvářeli obrovský tlak na prostějovského brankáře a hosté nesnížili stav ani v přesilové hře 5 na 3. Ke konci poslední dvacetiminutovky se strhla šarvátka mezi Davidem Štichem a Jakubem Hajným. Oba hráči vzápětí zamířili do kabin. 

První zápas play off odehrají Rytíři na svém stadionu v úterý 27. 2. s Prostějovem od 18.00 h.

Branky a nahrávky: 13. L. Zikmund (T. Kaut, J. Repe), 33. M. Hořava ml. (P. Machač), 35. J. Kloz (D. Tůma, D. Štich), 36. P. Machač (M. Hořava ml.), 43. D. Štich (T. Kaut, T. Redlich), 44. T. Kaut (T. Redlich), 48. J. Strnad (R. Přikryl) - 4. Nestrašil (Meidl), 31. Holík (Švarc, Luňák)

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Lend'ák, Štich, Kehar, Štindl, Hořava, Repe, Zelingr – Hořava, Machač, Svedlund – Strnad, Přikryl, Pekr – Kružík, Kloz, Tůma – Redlich, Kaut, Zikmund.

LHK Jestřábi Prostějov: Groh (Neužil) – Horyna, Holík, Rašner, Havlík, Bažant, Mikliš, Kolář – Fiala, Meidl, Švec – Zabloudil, Švarc, Nestrašil – Luňák, Král, Prokeš – Cetkovský, Hajný.

Diváci: 5200 (vyprodáno)

Nikola Kroupová

 

jagrova

Maminka Jaromíra Jágra se potkala s Travelling Jagrs


Počasí Kladno

Předpověď počasí