Lukášův brejk: V play off se může stát všechno. Vzpomeňte si na Jihlavu!

Do poslední chvíle jsem si přál, aby na Kladno vyšel Prostějov. Hrát proti Přerovu by totiž bylo nepříjemné, Zubři hrají takový divný styl hokeje, který Rytířům nesvědčí. Vždyť kladenský tým s tím přerovským letos pokaždé prohrál. Papírově jsou zkrátka přijatelnější Jestřábi.

I tak je to play off a může se stát všechno. A pokud někdo tvrdí, že Kladno nemá tým na to, aby v případné baráži uspělo, rád se v tomhle směru vždy vrátím o rok zpět – Jihlava. Tým, který dle mého názoru neměl hráče s extraligovou kvalitou a dovolím si tvrdit, že Dukla ani moc před sezonou nepřemýšlela nad tím, že by nakonec mohla postoupit do české nejvyšší soutěže.

Rytíři mají mnohem lepší tým, než byl ten, který měla vloni Jihlava. I když v kádru měla rozhodně některé kvalitní hokejisty a držel ji zejména brankář Svoboda. Teď ale zase zpátky na Kladno. Rytíře čekají vyřazovací boje. V nich (což se už v hokeji nesčetněkrát ukázalo) rozhodují veškeré detaily. Sezona je dlouhá a v jejím závěru přibývají zranění. To je dáno i tvrdším a bojovnějším stylem hry.

Je proto důležité, aby Kladno neomezovala příliš velká marodka (pokud možno žádná) a aby Rytíři navázali na výkony, které předváděli po té slabší sérii, která se utnula na Slavii. Ostatně, takto bych ale mohl spekulovat a rozebírat donekonečna a nechci si hrát na bůhví jakého odborníka. Všechno se ukáže až na ledě a já Kladnu věřím a samozřejmě mu přeji, aby se uzdravil Jarda Jágr, na kterého se určitě všichni těšíme!

Lukáš Jůdl

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí