Kladenští hokejisté porazili prostějovské Jestřáby 2:1 (0:0, 0:0, 2:1) a vedou v sérii 2:0.

Druhý zápas play off začali Rytíři opět s Jágrem, který po úvodním vhazování zamířil na střídačku. Domácí hned od začátku zápasu diktovali tempo. Hosté hru vyrovnali díky přesilové hře, ale na Cikánka recept nenašli. 

Na začátku druhé třetiny byli Prostějovští aktivnější. Domácí poté měli k dispozici přesilovou hru 5 na 3, kterou bohužel nevyužili. Ani v této třetině žádný gól nepadl.

V posledním dějství se dostaly do velkých šancí oba týmy, ale dnes byli oba brankáři excelentní. V polovině třetiny otevřel skóre Rytíř Jan Kloz. Poté náskok domácích navýšil Roman Přikryl. Ke konci utkání zkusil Prostějov hru v šesti, a to se mu vyplatilo. Nicméně vítězství si už Rytíři nenechali vzít.

Třetí duel play off odehrají Rytíři na ledě Jestřábů v sobotu 3. března od 17.00 h.

Branky a nahrávky: 51. J. Kloz (D. Tůma), 57. R. Přikryl – 58. M. Venkrbec (T. Divíšek, J. Rudovský)

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Štich, Kehar, Šindl, Hořava, Repe – Hořava M., Machač, Jágr – Strnad, Přikryl, Pekr – Kloz, Kuryanov, Tůma – Redlich, Kaut, Zikmund – Svedlund-

LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Groh) – Drtina, Kolář, Rašner, Havlík, Žovinec, Mikliš – Starý, Divíšek, Nouza – Luňák, Venkrbec, Rudovský – Dvořáček, Švarc, Prokeš – Fiala, Meidl, Švec.

Diváci: 3146

Nikola Kroupová

 

2prostejovjagr

Jágr zůstal v první třetině na střídačce a radil Rytířům

2prostejovtravelling

Travelling Jagrs si užívají poslední den na stadioně