Hokejoví Rytíři jsou stále dvě vítězství od postupu do semifinále play off. Dnes v Prostějově prohráli ve třetím vzájemném utkání s Jestřáby po samostatných nájezdech 3:4 (0:2, 3:0, 0:1 - 0:1 sn). Moravané se tak minimálně ještě jednou objeví v Kladně. V neděli je v Prostějově na programu čtvrté utkání (17.00 h.).

Jaromír Jágr si splnil povinné penzum účasti v zápasech Rytířů a po vyjetí na led se další hry nezúčastnil. Přesto má na své Rytíře pozitivní vliv. Ti se poměrně rychle otřepali z dvougólového vedení domácích a po druhé třetině už nad Jestřáby vedli.  Nejprve se Strnad dostal k dorážce, aby čtyři minuty po ní vypíchl puk obráncům a své sólo zakončil pod Neužilovy betony. Osm minut před druhou sirénou vystihl chybu v rozehrávce domácích Machač a pro Redlicha už nebyl problém zakončit jeho přihrávku před odkrytou branku. Další zvyšování skóre hosté odmítli například v nevydařených přesilových hrách. 

Poslední třetinu si Rytíři opět vybrali střelecký půst. Domácí toho využili k vyrovnání druhým gólem v početní převaze a tím i k prodloužení utkání po řádné hrací době. V prodloužení se vyznamenali oba gólmani a zápas svými zákroky dovedli do loterie zvané samostatné nájezdy. Těch se nejlépe zhostili Jestřábi.

Branky a nahrávky: 6. Nouza (Divíšek, Starý), 6. Dvořáček (Luňák, Venkrbec), 43. Starý (A. Holík, Divíšek) – 24. Strnad (Přikryl, P. Hořava), 28. J. Strnad (Štindl), 33. Redlich (Machač).

Jestřábi Prostějov: Neužil (Groh) – M. Drtina, D. Kolář, Rašner, Havlík, Žovinec, Mikliš, A. Holík – Starý, Divíšek, Nouza – L. Luňák, Venkrbec, Dvořáček – Fiala, V. Meidl, Švec – Zabloudil, Prokeš, Švarc.

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Štich, Kehar, Štindl, P. Hořava, Repe – M. Hořava, Machač, Jágr – Strnad, Přikryl, Pekr – J. Kloz, Kuryanov, Tůma – Redlich, Kaut, Zikmund – Svedlund.

Jan Murárik