Juniorský Rytíř nedávno reprezentoval Českou republiku v mládežnické kategorii. Po návratu dostává prostor i v kladenském A týmu.

Přijel jste z mládežnické reprezentace a hned jste se zapojil do zápasů play off. Jak se s tím vyrovnáváte?
Juniorský hokej je lítavější. V seniorské soutěži jsou kluci vyspělejší a chytřejší. Vždy, když se přijede z národního týmu, tak to není lehké se opět začlenit zpátky do týmu. Myslím si ale, že by se s tím měl každý hráč poprat.

Jak moc velká dřina je hrát s Prostějovem?
Prostějov je nepříjemný. Jdou hodně do těla. Pořád si najíždějí za nás, za obránce, takže to nemáme jednoduché. Naštěstí jsme oba zápasy urvali a pojedeme k nim pro další vítězství.

Jaké budou zápasy na prostějovském ledě?
Určitě to bude trošku jiný hokej. Myslím si, že jsme všichni v dobré kondici a měli bychom to zvládnout tak, jako tady na užším hřišti. Máme tam i trénink, takže se určitě adaptujeme rychle.

Půjdete si v pauzách play off zahrát i za juniorské Rytíře?
Tohle opravdu nevím. Pokud by byla možnost a trenér řekl, že mám jít, tak určitě půjdu.

Změnil jste na základě nějaké rady od legendárního obránce Miloslava Hořavy svoji hru?
Změnil jsem v podstatě všechno. Miloslav Hořava je určitě jeden z nejlepších trenérů pro obránce tady v České republice. Co mi řekne, si myslím, že tak je. Snažím se hrát, jak nejlíp to jde. Samozřejmě se stane, že udělám chybu, kterou mi pak vysvětluje.

Při komerční přestávce jste si měli všichni sednout na lavičku. Proč?
Lavička je pohodlnější než mantinel. Proto si všichni sedáme, chceme si i co nejvíce odpočinout a komerční přestávka je k tomu uzpůsobena.

Nikola Kroupová