Mečbol v sérii dnes odmítli kladenští Rytíři, kteří ve čtvrtém zápase opět na ledě prostějovských Jestřábů prohráli. Prostějov - Kladno 3:2 pp (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0). 

Zápas začal tradičním zápisem Jaromíra Jágra do odehraných utkání a ještě než se majitel Rytířů "stačil otočit" zpět na ledovou plochu, ujali se jeho svěřenci vedení. Velmi brzkou přesilovku využil Tůma, ke kterému puk doputoval po ose  Kuryanov - Kloz. Domácí na gól odpověděli razítkem do Cikánkova břevna. Včera šly Jestřábům přesilovky a dnes proměnili jednu hned v úvodním dějství. Minutu před sirénou nejprve kladenský gólman vyrazil prudkou střelu, avšak na pohotovou dorážku byl krátký. 

V druhé třetině tempo hry polevilo a několik minut obě mužstva ladila přesnou mušku. Dříve to stihli Jestřábi. Nejprve jednu vyloženou gólovku Cikánek skvěle zneškodnil, ale za Luňákovým golfákem se mohl jen ohlédnout. Rytíři mohli svému brankáři děkovat ještě jednou, když domácí v oslabení jeli dva na jednoho a úspěšné zakončení akce jim právě Cikánek pokazil.  

V závěrečné třetině nejprve výtečný "Ciki" (na konci zápasu měl na kontě přes třicet pochytaných střel, pozn. red.) zneškodnil Venkrbcův pokus, poté odešel Matula, kterého zasáhl puk do obličeje a do třetice všeho dobrého i zlého pomohla Kladnu znovu horní tyčka branky. Když se situace na kladenské straně uklidnila, nahodil útočník Hořava puk před Neužila, kde si s ním nejlépe poradil Kružík. Nikdo v tu chvíli ještě netušil, že se zápas opět dostane do prodloužení. V něm šli Kladenští do oslabení a Jestřábi přesilovku využili. 

Série se tak určitě do Prostějova vrátí. Za jakého stavu, to poznáme v úterý, kdy se v pátém zápase Rytíři s Jestřáby setkají doma (18.00 h.). 

Branky a nahrávky: 19. Starý (M. Drtina, Divíšek), 34. L. Luňák (D. Kolář, Venkrbec), 64. M. Drtina (A. Holík) – 2. D. Tůma (J. Kloz,Kurjanov), 46. Kružík (M. Hořava)

Jestřábi Prostějov: Neužil (Groh) – D. Kolář, M. Drtina, Havlík, Rašner, Mikliš, Žovinec, A. Holík – Nouza, Divíšek, Starý – Dvořáček, Venkrbec, L. Luňák – Švarc, V. Meidl, Fiala – Švec, Prokeš, Zabloudil.:

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Štich, Kehar, Štindl, P. Hořava, Matula – M. Hořava, Machač, Jágr – Strnad, R. Přikryl, Pekr – J. Kloz, Kuryanov, Tůma – Redlich, Kaut, Zikmund – Kružík.

Diváků: 3386

Foto: Lubomír Tesař, Jestřábi Prostějov