Trenér Jelínek: Jardu Jágra neznám v roli trenéra

Kdysi trénoval Jaromíra Jágra, dnes se proti jeho kladenskému klubu postaví coby trenér Motoru České Budějovice. Marian Jelínek poskytl Vašemu Kladnu exkluzivní rozhovor.

Nepřáli jste si v semifinále spíše Prostějov než Kladno?
Abych byl upřímný, tak jsem předpokládal, že Kladno postoupí. S Prostějovem jsme neměli zrovna dobrou sezonu, tak nám Kladno z tohoto hlediska může víc vyhovovat. 

V čem je Kladno speciální soupeř?
Všechny naše postřehy vám pochopitelně nepovím. Rytíři jsou velmi bruslivý pohyblivý tým s velmi dobře organizovaným systémem hry. Hráči Kladna nejsou agresivní ani tak hrou do těla, jako tím pohybem. Nás tak v základní části soutěže donutili k mnoha chybám. 

Motoru se proti Rytířům hraje lépe doma, nebo v Kladně?
(směje se) Hraje se nám proti nim dobře tam, kde je porazíme. 

Jaký je pro vás Kladno protivník, když na něj dohlíží Jaromír Jágr, kterého jste před lety trénoval, a který možná zná dobře vaše hokejové uvažování?
To nedovedu posoudit. Neznám ho v roli "trenéra". Samo o sobě má určitou váhu, že na střídačce máte člověk, který klub vlastní, rozhoduje o hráčských smlouvách a ke všemu v hokeji tolik znamená. Je pro mužstvo jistě velkou podporou. 

Uvažujete už v klubu, co bude, jestli postoupíte do extraligy?
Ještě do ní máme daleko, takže tyhle myšlenky mne nezajímají. To je jako kdybych vyjel z Prahy a už přemýšlel, co budu dělat na severním pólu. 

Jan Murárik

Foto: budejckadrbna.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí