Rytíři jsou baráži o zápas blíž

Hokejoví Rytíři v prvním semifinálovém utkání vyhráli na ledě Českých Budějovic 3:1 (0:0, 1:0, 2:1). Zítra je na stadionu Motoru na programu druhý duel. 

Jaromír Jágr si na pět sekund výjimečně zahrál na levém křídle a jen co odjel po úvodní buly na střídačku, první zápas o postup do baráže mohl začít naplno. Úvodní třetina patřila v kladenském dresu útočníkovi Hořavovi. Nešetřil střeleckou aktivitou ani nasazením a byl to on, kdo nejvíce zaměstnával Kváču v domácí brance. V zakončení jej napodobili Kubík, Kloz či Pekr, Štichovu bombu od modré Motor se štěstím zneškodnil. Na opačné straně kluziště "čaroval" Cikánek. V mnoha pasážích se domácí málokdy udrželi v útočném pásmu, spíše se v tom svém bránili tlaku Rytířů.

A první gól zápasu vstřelili právě lépe bruslící hosté. V 28. minutě u mantinelu vystihli nepřesnost v rozehrávce Motoru, puk se od Kružíka dostal ke Kautovi, který pohotově zavěsil pod tyčku. Z domácího celku byl na puku nejvíce vidět útočník Nedorost, ale na Cikánka nevyzrál. 

V závěrečné třetině podle očekávání Motor zvýšil otáčky na maximum a za osm minut Vampola vyrovnal. Ovšem Rytíře na dlouho nezaskočil. Po rozehrání se z kruhu napřáhl Kloz a Kladno znovu vedlo. Hosté s blížícím se závěrem utkání nedovolili Jihočechům Cikánka ohrozit. Sami při power play domácích vsítili třetí branku. Do semifinálové série tak vstoupili tím nejlepším způsobem. 

Ve středu se oba soupeři střetnou na stejném místě opět v půl šesté večer.

Branky a nahrávky: 9. Vampola (Nedorost, Pavlin) – 28. T. Kaut (Redlich, Kružík), 50. J. Kloz (Kubík, D. Tůma), 59. M. Hořava (Zikmund, Lenďák)

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Bláha) – Kutlák, Pýcha, F. Novák, Fillman, Pavlin, Čáp – Čermák, Vampola, Nedorost – J. Mikyska, Rob, Jonák – Dostálek, Galamboš, Heřman – L. Květoň, Vlček, Martin Novák. 

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Svedlund, Štich, Štindl, Kehar, Lenďák – Redlich, T. Kaut, Kružík – Kloz, Kubík, Tůma – M. Hořava, Machač, Zikmund – Strnad, Přikryl, Pekr – Jágr.

Diváků: 6421 (vyprodáno)

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí