Kladenští hokejisté porazili Karlovy Vary 3:1 (1:1, 1:0,1:0) a posouvají se na třetí místo tabulky baráže.

Před úvodním vhazováním proběhla minuta potlesku jako vzpomínka na kladenského fanouška „Pepeho“. Do zápasu vlétli Rytíři podobně jako v předchozím duelu, tlačili se do útočného pásma a zkoušeli pozornost karlovarského brankáře.  Tlak se domácím vyplatil a Tomáš Kaut poslal Kladno do vedení. Hosté ale našli rychlou odpověď.

Ve druhé třetině Rytíři skvěle Energii bránili a nepustili ji do žádné akce. Na druhé straně vstřelil svůj první gól v sezoně Martin Kehar. 

Ve třetí části zápasu bylo o nervy postaráno. Vary se snažily vyrovnat stav, ale nedařilo se jim to. Domácí dokázali ke konci utkání ještě svůj náskok navýšit zásluhou Přikryla. Hosté se pokoušeli stav pozměnit hrou bez brankáře, ale Kladenští si výhru pohlídali.

Čtvrté kolo baráže odehrají Rytíři v úterý 3. dubna venku proti Varům od 17.30 h.

Branky a nahrávky: 15. T. Kaut (D. Kružík), 27. M. Kehar (R. Přikryl), 58. R. Přikryl (J. Strnad) - 17. J. Flek (D. Krejčí, M.Plutnar)

Rytíři Kladno: Cikánek( Kopřiva) – Svedlund, Štich, Kehar, Štindl, Repe, Lenďák, Matula – Redlich, Kaut, Kružík – Kloz, Kubík ,Tůma – Hořava, Machač, Zikmund – Strnad, Přikryl, Pekr.

HC Energie Karlovy Vary: Novotný (Závorka) – Podlipnik, Šenkeřík, Rohan, Plutnar, Krejčí, Kovačevič, Pajk – Rachůnek, Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Osmík, Skuhravý, Gríger – Beránek, Tuominen, Vrdlovec.

Diváci: 4828

Nikola Kroupová