Hokejoví Rytíři prohráli na ledě Karlových Varů 1:3 (1:2, 0:0, 0:1) a nezopakovali nedělní výhru z domácího stadionu. 

Kladenští byli v úvodní třetině aktivnější, ale domácí zato stříleli přesněji. Ve třech minutách díky tomu otočili skóre, které krásnou střelou z pravého kruhu otevřel Kružík. O čtyři minuty později se z oslabení Energetici vymanili Kohoutovým únikem, na jehož konci Cikánek neměl šanci. Jen  se Rytíři z vyrovnání otřepali a opět začali vytvářet tlak na branku Energie, nepohlídali si u sebe v pásmu osamoceného Vrdlovce...

Ve druhé třetině vyústily vzájemné souboje v množství přesilovek Energetiků. Naštěstí pro hosty jsou Karlovarští v této disciplíně v současné době "neplodní". A když Tůma na druhé straně orazítkoval bekhendem tyč a Hořava s Keharem velké šance neproměnili, na další změnu skóre si diváci museli počkat do závěrečného dějství.

V něm za Cikánkovými zády zvonily tyčky a pokračovala i série karlovarských přesilovek. Z jedné také domácí o osudu utkání rozhodli. Energie se v průběžné tabulce dostala před Rytíře na třetí místo. Ti v pátek doma přivítají Jihlavu (17.30 h.). 

Branky a nahrávky: 8. Kohout, 11. Vrdlovec (Podlipnik, Tuominen), 55. Vrdlovec (Kovačevič, Stloukal) – 4. Kružík (Redlich, T. Kaut)

HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Kuchař) – Podlipnik, Šenkeřík, M. Rohan (A), Plutnar, Krejčí, Kovačevič, Pajk – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – M. Zadražil, Skuhravý (C), Gríger – O. Beránek, Tuominen, Vrdlovec.

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Štich (A), Repe, Štindl, Kehar, Lenďák, Matula – Redlich (A), T. Kaut, Kružík – Kloz, Kubík, Tůma – M. Hořava, Svedlund, Zikmund – Strnad (C), Přikryl, Pekr.

Diváků: 5272

 Jan Murárik