Rytíři nenašli recept na Vervu

Kladenští hokejisté prohráli s Litvínovem 1:3 (1:1, 0:2, 0:0).

Do zápasu vešly oba týmy opatrně. Domácí se dostali do převahy v přesilové hře, která ale gólem neskončila. Kladno se dál snažilo dostat puk do svatyně hostí, ale vinou individuálních chyb poskytlo šance i Litvínovu. V polovině prvního dějství překonal domácí Roman Přikryl litvínovského Kantora a poslal Kladno do vedení. Vzápětí ale přišla odpověď od Vervy.

Ve druhé dvacetiminutovce bylo Kladno opět potrestáno za hru v šesti. Hosté přesilovou hru využili a šli do vedení. Rytíři chtěli za každou cenu srovnat, ale místo toho Litvínov navýšil svůj náskok.

V posledním dějství domácí tlačili, vytvářeli si šance, ale bez kýžené koncovky. Poté přišly dvě přesilové hry Vervy, které naštěstí nebyly využity. Ke konci utkání hráči vysklili plexisklo a hra se na pár minut přerušila. Domácí poté zkusili hru bez brankáře, ale dnes to na vítězství nestačilo.

Deváté kolo baráže odehrají Rytíři v neděli 15. dubna doma proti Varům od 16.00 h.

Branky a nahrávky: 9. R. Přikryl (J. Strnad, M. Pekr) – 12. F. Lukeš (V. Hübl, D. Sörvik), 26. M. Baránek (J. Gula), 35. F. Lukeš (V. Hübl)

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Zeling, Štich, Svedlund, Repe, Kehar, Lenďák, Matula – Redlich, Kaut, Kružík – Kloz, Kubík, Tůma – Zikmund, Machač, Bláha – Strnad, Přikryl, Pekr.

HC Verva Litvínov: Kantor (Petrásek) – Beránek, Sörvik, Frolo,Gula, Čutta, Sklenička, Doudera – Růžička, Mikúš, Hanzl – Lukeš, Hübl, Jánský – Trávníček, Gerhát, Řehoř – Černý, Válek, Matoušek.

Diváci: 5 200 (vyprodáno)

Nikola Kroupová

tabuledneslitvinov

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí