Kladno si ztížilo cestu baráží

Rytíři Kladno podlehli tři kola před koncem baráže na ledě Karlových Varů 0:3 (0:1, 0:1, 0:1).

Jestliže Rytíři chtěli zvýšit reálnou šanci na úspěch v baráži, nesměli v Karlových Varech po dvou domácích prohrách klopýtnout. Ale také by museli začít střílet góly. Co jim je platný skvělý brankář Cikánek, když se za tři poslední zápasy do sítě soupeřů trefili pouze dvakrát...

V první třetině narážely útoky domácích na Cikánkovu formu až do jedenácté minuty, kdy zmatky v kladenské obraně při oslabení využila dvojice Skuhravý - Vachovec. Na Cikánkovi až na tuto výjimku přesilovky Varů končily, i když je Rytíři hráli ve třech. Kapituloval až přečíslení kladenské obrany a přesné střele Kohouta z pravého kruhu. V poslední třetině dorazil hosty Balán, když potrestal jejich nedůslednost v obranném pásmu. 

V pátek sehrají Rytíři s Jihlavou poslední zápas baráže před svým publikem (18.00 h.). 

Branky a nahrávky: 11. Vachovec (Skuhravý), 30. Kohout (Gríger, O. Beránek), 47. Balán (Flek)

HC Energie Karlovy Vary: Závorka (F. Novotný) – Podlipnik, Šafář, M. Rohan (A), Plutnar, Krejčí, Kovačevič, A. Rulík – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – O. Beránek, Gríger, Kohout – Vachovec, Skuhravý (C), Šik – Stloukal, Kverka, Vrdlovec.

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Štich (A), Zelingr, Repe, Svedlund, Kehar, Lenďák, Matula – Redlich, T. Kaut, Kružík – Kloz, Kubík, Tůma – M. Hořava (A), Machač, Zikmund (C) – Strnad, Přikryl, Pekr.

Diváků: 5502 (vyprodáno)

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí